VAŽNIJI IM  SELFI OD ŽIVOTA: Posle pete žrtve na Plitvicama zabranjuju japanke!
Foto: Profimedia

neodgovorni turisti

VAŽNIJI IM SELFI OD ŽIVOTA: Posle pete žrtve na Plitvicama zabranjuju japanke!

Hrvatska -

Prije nekoliko dana na Plitvicama je umalo došlo do tragedije kad je 20-godišnji Kanađanin na Plitvicama, u pokušaju snimanja selfieja, pao sa 70 metara

On je srećom, preživio pad s vidikovca ali je teže povređen. Krošnje stabala su ublažile pad. Na gotovo istom mestu je prošle godine smrtno stradala 54-godišnja slovačka državljanka, koja se provukla kroz ogradu bez obzira na upozorenje. Zbog želje za lepom fotografijom zakoračila je u smrt.

Pre devet godina su Nemica i njen suprug prešli ogradu vidikovca i pali u jezero Kaluđerovac sa 70 metara. Smrt para koji je slavio 40 godina braka bila je najveća tragedija u istoriji Plitvica. Tri turistkinje iz Južne Koreje prošle godine takođe su htele dobru fotografiju i pale u provaliju duboku 30 metara nakon što su prešle označenu traku. Srećom, prošle su samo s povredama.

Na Plitvičkim jezerima u proseku strada jedan turista od njih 1,3 miliona, a sve je posledica neodgovornosti i neopreza. Šefovi parka su zbog toga nedavno zabranili upotrebnu dronova, a uskoro bi mogla da uslediti još jedna zabrana; i to nošenja letnje obuće, piše Jutarnji list.

„Ljudi moraju da se prilagode godišnjem dobu i vremenskim uslovima. Verojatno ćemo zato uskoro zabraniti ulazak u park u letnjoj obući, papučama, japankama, sandalama", rekao je Ognjen Borčić, portparol NP-a Plitvičk a jezera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track