POLJAK SE OSRAMOTIO U ROVINJU: Ubacio muvu u tanjir da ne bi platio račun, ali stigla ga je kazna
Foto: Youtube/Printscreen

Na letovanju u Hrvatskoj

POLJAK SE OSRAMOTIO U ROVINJU: Ubacio muvu u tanjir da ne bi platio račun, ali stigla ga je kazna

Hrvatska -

Poljaku koji je na letovanju sa porodicom u Hrvatskoj ubacio muvu u tanjir da ne bi platio račun presešće taj pokušaj da uštedi pošto su ga na poslu suspendovali kada su poljski mediji otkrili da je reč o jednom od šefova zatvora Gožuv na zapadu Poljske.

"Ministarstvo pravde je u vezi sa informacijama u medijima, nakon preliminarne analize zatražilo da se suspenduje oficir koji je trenutno na dužnosti u zatvoru u Gožuvu. Ministarstvo pravde podseća da su funkcioneri zatvorske službe dužni da se ponašaju u skladu sa etikom i zakletvom koju su položili kako tokom službe, tako i van nje", saopštilo je poljsko Ministarstvo na svom sajtu.

O sramoti da je poljski turista bio u stanju da ubaci muvu u tanjir samo da ne plati mali račun za sladoled u poslastičarnici u Rovinju pričalo se danima u Hrvatskoj i Poljskoj otkako se 9. jula pojavio snimak na Jutjubu.

Snimak sa kamere u poslastičarnici Katarina u Rovinju postavio je na internet vlasnik da upozori na takve goste i ostale ugostitelje.

"Poljak je došao do kelnera da se žali. Kazao je da je u tanjiru našao muve. To su čuli i drugi gosti. Bilo nam je neprijatno i pristali smo da ne plati račun. Kada smo pregledali snimke sa kamere videlo se da je sam bube ubacio", kazao je vlasnik poslastičarnice lokalnim medijima.

Poljski list Gazeta viborča otkrio je i objavio juče da je Poljak Darijuš P. jedan od rukovodilaca zatvora u Gožuvu a uprava zatvora ga je posle provere snimka suspendovala i preti mu disciplinska kazna.

Kao i mnogi Poljaci u komentarima na internetu i kolege iz zatvorske službe u Gožuvu u razgovoru sa reporterima Gazete viborče ne biraju reči da opišu koliko ih je sramota što je tako nešto učinio njihov zemljak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja