INCIDENT NA TRAJEKTU: Hteo da smesti sugrađaninu, pa ga prijavio da ima bombu
Foto: Profimedia

Na putu do Šibenika

INCIDENT NA TRAJEKTU: Hteo da smesti sugrađaninu, pa ga prijavio da ima bombu

Hrvatska -

Muškarac iz Kaprija nazvao je policiju i javio da njegov sugrađanin namerava da plinskom bocom raznese sve oko sebe na brodu "Lošinjanka".

Protiv 41-godišnjeg muškarca podnesena je krivična prijava zbog lažne uzbune. On je lažno dojavio da se na trajektu koji je isplovio sa ostrva Kaprije prema Šibeniku, među putnicima nalazi 38-godišnji muškarac koji namerava da raznese sve oko sebe, a tom prilikom je dojavio i njegovo ime i prezime.

Odlučeno je da se trajekt ne zaustavlja do dolaska u šibensku luku, a o svemu je bio obavešten samo kapetan broda. Na pristaništu u šibenskoj luci trajekt su dočekali vatrogasci, pirotehničari i Služba hitne pomoći, a kada su policajci na trajektu 'zaskočili' prijavljenog 38-godišnjeg meštanina Kaprija, ovaj je ostao u čudu ne znajući šta se događa.

Kada je policija ustanovila da ne postoji nikakva opasnost, vrlo brzo su došli do osobe osumnjičene za lažnu uzbunu.On je ovom lažnom dojavom hteo da smesti i napakosti 38-godišnjem sugrađaninu zbog prethodnih razmirica.

Naime, kako pričaju Kaprijani, neko od meštana svojevremeno je T.P. prijavio policiji da po ostrvu vozi neregistrovani traktor, a ovaj je optužio 38-godišnjaka za to. I da bi mu vratio, T.P. se odlučio na ovaj gnusni i besmisleni čin, za koji može dobiti i do tri godine zatvora.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track