PLATILI 1.000 EVRA LETOVANJE U KUĆI KOJE NEMA: Nemačka porodica nasamarena na hrvatskom primorju
Foto: Profimedia

PLATILI 1.000 EVRA LETOVANJE U KUĆI KOJE NEMA: Nemačka porodica nasamarena na hrvatskom primorju

Hrvatska -

Porodica Reis iz nemačkog grada Enigerloha isplanirala je savršen godišnji odmor, i to na hrvatskom ostrvu Krk. Međutim, stvari se ni blizu nisu odvijale onako kako su planirali jer su umesto odmora iz snova postali žrtve grozne prevare.

Kako piše nemački Bild, porodica je preko iBeja iznajmila apartman sa pet soba na Krku, a za tri nedelje odmora platili su i više nego prihvatljivih 1050 evra.

Međutim, kada su stigli u Hrvatsku sa dvoje maloletne dece (6 i 15 godina) - kuće na navedenoj adresi nije bilo.

"Fotografije kuće bile su profesionalne, na sva smo pitanja brzo dobijali odgovore, pa čak su davali savete o tome gde iznajmiti čamac i slično", ispričali su šokirani turisti novinarima.

Odmah su kontaktirali lažnog iznajmljivača Marsela koji im se izvinio i rekao da je na drugom ostrvu, ali da odmah stiže s ključevima. Tad im je postalo jasno da nešto nije kako treba jer je teško ‘odmah’ doći s ostrva na ostrvo, a slučaj je vrlo brzo preuzela nemačka policija.

Ustanovili su da reklamirana kuća na Krku ne postoji i da porodica Reis nije jedina žrtva prevare. Navodno je Marsel prodao četrdesetak letovanja u vrednosti od oko 45.000 evra.

Isti je dan Bild objavio tekst u kojem savetuje svojim državljanima kako da se ponašaju prilikom iznajmljivanja na internetu.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track