Najnovije vesti

UHAPŠENA DVOJICA KOJA SU PALILA SRPSKU ZASTAVU: Policija ispituje okolnosti pevanja ustaških pesama
Foto: Printskrin YT

Policija reagovala

UHAPŠENA DVOJICA KOJA SU PALILA SRPSKU ZASTAVU: Policija ispituje okolnosti pevanja ustaških pesama

Hrvatska

KNIN  - Hrvatska policija uhapsila je dvojicu muškaraca koji su danas u Kninu zapalili srpsku zastavu, navodi portal index.hr.

Privedeni su jedan 27-godišnjak i jedan 44-godišnjak koji su danas rano popodne zapalili zastavu Republike Srbije, potvrdila je Hini predstavnica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor.

Ona je dodala da je konstatovano ukupno pet prekršaja protiv javnog reda i mira "nošenjem neprimerene odeće", a najavila je da će se uskoro rešiti slučaju blokiranja glavne kninske ulice jer su svi dogadjaji u Kninu danas snimani.

Saobraćaj u glavnoj kninskoj lici danas oko 14 sati je je zaustavila grupa od 40-tak muškaraca koji su, odeveni u crno, palili baklje, udarali po vozilima i pevali ustaške pesme. Marica Kosor je rekla da je na proslavi u Kninu popodne bilo 40 hiljada ljudi.

Danas popodne je na internetu objavljen snimak nekoliko mladića i devojaka kako, u ritmu Tompsonove pesme, pale zastavu Srbije. Neki u grupi su podizali ruke u znak fašističkog pozdrava, jedan je uzvikivao "Za dom!", a ostali odgovarali "Spremni!".

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je danas popodne uputilo protestnu notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu zbog paljenja zastave Republike Srbije i konstatovalo da je taj vandalski čin "nedostojan i necivilizacijski gest", koji zaslužuje najoštriju osudu i kažnjavanje počinilaca.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...