(FOTO) NOVI USTAŠKI SKANDAL HRVATSKOG MINISTRA Ovako je Hasanbegović pozirao s Tompsonom i ustašama
Foto: Beta/Dario Grizelj 5 2 2016

Očigledno mu nije problem

(FOTO) NOVI USTAŠKI SKANDAL HRVATSKOG MINISTRA Ovako je Hasanbegović pozirao s Tompsonom i ustašama

Hrvatska -

Ministar kulture u tehničkoj vladi Hrvatske Zlatko Hasanbegović pozira na fotografiji sa kontroverznim pevačem Markom Perkovićem Tompsonom i pripadnicima Devete bojne HOS “Rafel vitez Boban”, vidi se na fotografiji koju je danas objavio hrvatski portal Index.

Tompson je poznat po pevanju ustaških pesama, a pomenuta "bojna" po veličanju ustaštva i NDH.

Foto: Index.hr printscreen
Foto: Index.hr printscreen

Slika je nastala juče kod Knina nakon proslave 21. godišnjice vojne akcije "Oluja", a na kojoj se vidi kako ministar kulture u tehničkoj vladi Zlatko Hasanbegović pozira sa proustaškim pevačem Markom Perkovićem Tompsonom i članovima 9. bataljona Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) Rafael vitez Boban.

Hrvatski portal podseća da su i Tompson, i HOS-ovci juče prekršajno prijavljeni zbog ustaškog pozdrava "Za dom spremni". Na slici se vidi i kako ministar iz redova Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u rukama drži vlastiti portret na kojem je grb s prvim belim poljem, što je bio grb Nezavisne države Hrvatske (NDH).

Podseća se da je ovo već druga Hasanbegovićeva fotografija koja je podigla prašinu u poslednjih nedelju dana, pošto je pre samo pet dana on snimljen kako pozira uz hrvatsku zastavu s ustaškim grbom i natpisom FrankfUrt, sa velikim u, na otkrivanju spomenika ustaškom teroristi Miri Barešiću.

Ministar na slici očigledno ne haje zbog društva u kojem pozira, čak i posle sinoćnog Tompsonovog koncerta u Kninu na kojem se pevao stihove Za dom spremni, koji slove za ustaški pozdrav.

(EPK/Index.hr/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track