Najnovije vesti

NOVI BISER GRADONAČELNIKA ZAGREBA: Najavio ekskluzivnu vest, a objavio da je II svetski rat gotov
Foto: Beta, 27.4.2015.

Sazvao vandrednu konferenciju za novinare

NOVI BISER GRADONAČELNIKA ZAGREBA: Najavio ekskluzivnu vest, a objavio da je II svetski rat gotov

Hrvatska

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na bombastično sazvanoj vanrednoj konferenciji za novinare saopštio da je Drugi svetski rat završen i da se on i njegova koalicija zalažu za zajedništvo.

On je pozvao građane da prošire tu vest i da nastave da se ponašaju u skladu sa tim.

Hrvatski mediji su obraćanje Bandića najavili kao vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je trebalo da objavi "ekskluzivnu vest od velike važnosti za RH".

Umesto bitne informacije, Bandić je objavio da je Drugi svetski rat zvanično završen. On je odbio da odgovara na pitanja novinara, rekavši da se radi o istorijskom danu, najvažnijem danu, o proglasu.

"Poštujte instituciju budućeg premijera i zagrebačkog gradonačelnika. Imate tu u prostoriji sokiće, krekere i proglase", rekao je Bandić.

"Ovo radimo zbog onih koji pokušavaju da zatucaju. Danas ću pročitati proglas. Ovim obaveštamo sve Hrvate. Drugi svetski rat je završen. Iako se čini da za objavom te očigledne istine nema potrebe, hrvatska stvarnost nas demanuje iz dana u dan. Pozivamo sve da odmah tako i počnu da se ponašaju. Pozivamo sve da među sobom, jedni drugima, proširimo tu radosnu vest - Drugi svetski rat je završio, i napokon krenimo napred, a ne nazad", poručio je Bandić.

Napomenuo je da je o ovome razmišljao poslednja tri meseca i na kraju odlučio, nakon savetovanja s ljudima kojima veruje, da to učini.

Dodao je da je Drugi svetski rat bio antifašistički, bez koje Hrvatske ne bi bilo, pa ni Domovinskog rata. Sve to je završeno, rekao je Bandić i dodao: "Moja koalicija zagovara zajedništvo. Tuđman u ratu, Bandić u miru. Ja zagovaram zajedništvo. Jedini to mogu napraviti u Hrvatskoj. Svojim radom, svojom odlučnošću".

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...