(FOTO) BEBA SE OSLOBODILA IZ ZAKLJUČANOG AUTA: Mala pametnica ostavila hrvatske vatrogasce u čudu!
Foto: Printscreen 24sata.hr

roditelji zaboravili ključ u kolima

(FOTO) BEBA SE OSLOBODILA IZ ZAKLJUČANOG AUTA: Mala pametnica ostavila hrvatske vatrogasce u čudu!

Hrvatska -

ZAGREB - Trenutak nepažnje bio je dovoljan da dvogodišnja devojčica ostane zarobljena u automobilu na parkiralištu Plitvice kod Zagreba

Albanska porodica, koja se vraćala kući u Švajcarsku, stala je odmorištu auto puta. Starije dete moralo je hitno na WC i roditelji su odlučili naprave pauzu. Devojčica je spavala u automobilu i nisu želeli a je bude. Na povratku su shvatili da im je ključ automobila ostao na mestu suvozača, a njihov Audi A6 se automatski zaključao. U pomoć su pozvali policiju i vatrogasce iz stanice Novi Zagreb.

- Uspeli smo nekako da se sporazumemo sa roditeljima na mešavini hrvatskog i engleskog jezika. Kratko smo razmotrili kako otključati auto a da ga ne oštetimo", rekao je Tomislav Rukavec, komandir stanice. Među vrata su postavili dve drvene kajle i blago ih rastvorili. Potom su unutra gurnuli žicu s kukicom.

" Tada se devojčica probudila, mislili smo da će se uspaničiti i zaplakati a ona je pametnica sve odmah shvatila i sama stavila ključ na kukicu. Izvukli smo ga napolje i otvorili vrata. Bila je čudesna - rekao je zapovjednik. Malenu su odmah izgrlili sretni roditelji i zahvalili svim spasiocima. Auto nije uopšte oštećen pa su nastavili put za Švicarsku.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track