HASANBEGOVIĆ OSUDIO MILANOVIČEV ISPAD: To je govor iz septičke jame
Foto: Beta

Posle curenja tajnog snimka

HASANBEGOVIĆ OSUDIO MILANOVIČEV ISPAD: To je govor iz septičke jame

Hrvatska -

Hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović oštro je napao Zorana Milanovića zbog tajno snimljenih izjava na sastanku s predstavnicima veterana Josipom Klemom i Dražimirom Jukićem.

Zoran Milanović je tom prilikom za Srbe, odnosno za Srbiju, rekao da je "šaka jada", a za Bosnu i Hercegovinu je ustvrdio da "uopšte nije država".

"To je govor iz septičke jame", rekao je Zlatko Hasanbegović.

Odmah po objavljivanju audio-snimaka sa sastanka zaređale su osude Milanovićevih reči. Jedna od glavnih ocena je da je bivši premijer pokušao da se dodvori veteranima govoreći im ono za što je mislio da žele da čuju.

"Ne bih rekao da je to ekstremni nacionalizam. To je Zoran Milanović i njegov uličarski rečnik", rekao je Zlatko Hasanbegović.

Međutim, posle sastanka Josip Klem i Dražimir Jukić utvrdili su da Zoran Milanović ima preoštar stav prema Srbiji i zatražili od predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović da im organizuje sastanak sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

"Političari huškaju kada govore o Srbiji. I Milanović ima prilično oštar stav. Ne znam gde će ga to odvesti", rekao je Klem utvrdivši da je Vučić za njega legalno izabrani premijer Srbije i da želi da s njim razgovara o progonu ratnih zločina.

Osim Zorana Milanovića Klemovo upozorenje o huškačkom govoru političara ticalo se i tehničkog ministra spoljnih poslova Hrvatske Mira Kovača, koji je već nedeljama u diplomatskom sukobu sa Srbijom.

U SDP-u, ipak, smatraju da je i snimanje razgovora i ponašanje bivših šatoraša smišljeno u kancelariji predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, a kao stratega te politike označavaju njenog savetnika Matu Granića.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track