HRVAT PRIJAVIO KOMŠINICU POLICIJI: Namerno je pustila da joj zagori zaprška, jer zna da imam astmu!
Foto: Profimedia

I to se događa

HRVAT PRIJAVIO KOMŠINICU POLICIJI: Namerno je pustila da joj zagori zaprška, jer zna da imam astmu!

Hrvatska -

Policija Osječko-baranjske županije saopštila je da je prošle godine primila ukupno 40.000 poziva građana, te da je postupila po dužnosti čak 21.778 puta. Kako piše Glas Slavonije, dojave su bile različite: narušavanje javnog reda i mira, razni oblici kriminala, požari, utapanja, povrede na radu...

Međutim, ima i dosta poziva koji se odnose na narušene međukomšijske odnose odnose i koji, zapravo, policiji samo oduzimaju dragoceno vreme.

"Uglavnom se odnose na dojave o narušavanju javnog reda i mira, poput galame i vike, puštanja glasne muzike, ali i ulaska i kretanja osoba i životinja po tuđem posedu. Tu su i rešavanja određenih imovinsko-pravnih odnosa, postavljanje određenih uređaja ili predmeta na tuđi posed, parkiranje vozila na tuđoj površini i slično", kaže Vesna Žnidarić Bolarić iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Svaka stambena zgrada ili naselje ima barem jednu osobu koja svojim ponašanjem “zlostavlja” ostale. Neki se bračni parovi svađaju 24 sata dnevno, neki drugi “odvrnu” glasno “narodnjake” rano ujutro i slično.

Postoje i komšije koji gotovo svakodnevno prijavljuju jedni druge. Jednom se spava, a deca drugoga mu se igraju pod prozorom. Onaj koji bi dremao viče na decu uz bujicu ružnih reči, pa ga onda njihov otac prijavi policiji. Drugi dan onaj prijavljeni prijavi komšiju jer mu je supruga “namerno pustila da joj izgori zaprška kako bi mu naudila jer zna da on ima astmu”.

(Jutarnji/Glas Slavonije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja