SAD SE HRVATI MEĐU SOBOM SVAĐAJU: Milanović Plenkoviću spomenuo majku, ovaj mu žestoko uzvratio
Foto: Profimedia/AP

Verbalni rat

SAD SE HRVATI MEĐU SOBOM SVAĐAJU: Milanović Plenkoviću spomenuo majku, ovaj mu žestoko uzvratio

Hrvatska -

Šef HDZ-a Andrej Plenković održao je konferenciju za novinare na kojoj je odbacio svaku ideju o velikoj koaliciji između HDZ i SDP, ali je i prokomentarisao tajne snimke bivšeg premijera Zorana Milanovića i predstavnika udruženja ratnih veterana.

Plenković je rekao da je Milanović na sastanku s veteranima uvredio baš veterane,

"Drznuo se spomenuti moju majku, to je slučaj bez presedana, ona je inače ugledni internista-kardiolog, lekarka u penziji, o čijim profesionalnim i ljudskim kvalitetama mogu da posvedoče njene kolege i pacijenti. Radila je u bivšoj vojnoj bolnici, pa u KB Dubrava.

Ja mu kao kršćanin mogu oprostiti, ali mu to neću zaboraviti. Nikad mi neće pasti na pamet da nešto tako kažem o bilo čijoj porodici. I to razlikuje HDZ od SDP-a. Razlikuje nas jesmo li diletanti kad komentišemo druge države i narode i sagledavamo li sve aspekte izgovorenog. Siguran sam da takve ječi nisu dostojne onoga ko obavlja dužnost premijera. Zato je na hrvatskim biračima da odluče žele li ozbiljno i verodostojno vodstvo, ili šarlatanstvo i diletantizam. To je izbor pred hrvatskim biračima 11. oktobra.

Oni koji su imali šansu i nisu je iskoristiti, treba da razmisle da li su njihove poruke uverljive pred hrvatskim biračima. Čini mi se da birači to jako dobro vide u svim izbornim jedinicama. HDZ će u ovoj kampanji nastaviti s konstruktivnim pristupom", kazao je Plenković.

Podsetimo, čuje se kako Milanović na snimku razgovora s veteranima kaže da njegova majka, za razliku od Plenkovićeve, nije bila "vojni lekar".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track