NAJBIZARNIJA PRESUDA DO SADA: Pas Medo proglašen krivim jer laje!
Foto: Profimedia

Smeta komšijama

NAJBIZARNIJA PRESUDA DO SADA: Pas Medo proglašen krivim jer laje!

Hrvatska -

Psa Medu iz Peroja u Hrvatskoj kojem se protekle dve godine sudilo zbog preglasnog lajanja Opštinski sud u Puli proglasio je krivim.

Medin vlasnik ovom presudom dobio je rok od 15 dana da svog ljubimca premesti na drugi deo parcele ili pak zatvori negde odakle lajanjem neće uznemiravati susede.

Kako su još u septembru pisali lokalni mediji, nakon što je uplatio čak 25.000 kuna kako bi se sprovelo veštačenje buke, Medin vlasnik Antun Šimunović ponovo se našao pred zidom.

"Tužioci se suprotstavljaju veštačenju buke i ne žele da se izvrši, a sudija je nešto tako i konstatovala. Mi ćemo se žaliti na tu odluku, jer koliko sam razumeo, tužiocima je problem to što, ako dođe do veštačenja, oni bi trebalo oko sedam ili osam dana da se maknu iz kuće kako bi veštak stavio svoje instrumente. Tad prostorije moraju biti zapečaćene i ne sme biti buke", ispričao je Medin vlasnik. Dodaje da je pretpostavljao da će se to dogoditi, jer tužiteljka Veselka Vukotić nije verovala da će on uspeti da skupi toliki novac za veštačenje.

"Oni se tome nisu nadali. To je velik novac, možda nekome nije, ali meni je bio velik", rekao je i pojasnio da samo veštačenje košta 20.000 kuna i na njega ide još 5.000 kuna PDV-a.

Nesrećni Medo već se navikao na život u zatočeništvu.

"Dobro je, problem mu je to što se u 22 sata slegnu vrućine i on bi hteo da bude još napolju, ali moramo ga zatvoriti. Taman kad mu postane ugodno, mora da ide", rekao je Anton.

Na pitanje ima li i dalje problema sa susedima ili se susreću samo na sudu, otkriva da susedi i dalje svako malo provociraju Medu.

"Zamišljam da će to jednom završiti, samo ne znam kad i kako", rekao je na kraju razgovora, a mesec dana posle te izjave suđenje i završilo.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track