GRAĐANI PRETE KLOVNOVIMA UBICAMA: Ako ih pohvatamo, noge ćemo im polomiti! Plaše nam decu
Foto: Profimedia

Histerija

GRAĐANI PRETE KLOVNOVIMA UBICAMA: Ako ih pohvatamo, noge ćemo im polomiti! Plaše nam decu

Hrvatska -

Nakon što su se u Osijeku, Valpovu, Slunju i Bjelovaru pojavili jezivi "klovnovi ubice", koji su proganjali decu, zavladala je panika. Na društvenim mrežama građani, najčešće u radikalnijem tonu, komentarišu da maskirane pojedince treba uhvatiti i pretući, a tek onda pozvati policiju.

Jedna grupa mladih Osječana u takav poduhvat upustila u utorak uvečer tražeći maskiranu osobu, ali nisu je pronašli, piše Glas Slavonije.

Na FB je jedna zabrinuta majka napisala da se njena deca boje da idu u školu i da se bude noću zbog priča da je jezivi klovn viđen u blizini Drvengrada, omiljenog igrališta osječkih mališana.

"Treba organizovati građanske straže i naći te budale. Njima je to šala, a deca imaju traume. Zašto ne napadnu mene, odraslog muškarca, već su se okomili na najranjivije. Kada ih otkrijemo, treba im noge polomiti", oštar je jedan revoltirani Osječanin.

Policija ne zna kako da reaguje na pojavu maskiranih osoba koje terorišu Osijek. Naime, kažu da se protiv klovnova može podneti jedino prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.

"Međutim, ako takvu osobu pronađete i od nje se oduzme oružje, slede odgovarajuće kaznene prijave" - rekao je PR osječke policije Darijo Premec.

Ali građani su na nogama i jedino čega se odrasli boje jeste to što će kazneno odgovarati ako zaista "primene silu" nad osobama maskiranim u strašne klovnove.

Iz policije pozivaju građane da ako dožive napad tzv. strašnih klovnova, ili ih negde primete, ne preduzimaju ništa sami, nego odmah nazovu policiju na besplatan broj telefona 192.

Porodica iz Slavonije koja je otišla u Irsku u potrazi za boljim životom, ispričala je za Glas Slavonije da su u Dablinu deca iz škole donela dopis da je za maškare zabranjeno prerušavanje u klovnove.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja