TROJE MALOLETNIKA PREBILI BAKU U PARKU: Pretukli je i psovali, pa ostavili polusvesnu na pločniku
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Nasilje nad starijima

TROJE MALOLETNIKA PREBILI BAKU U PARKU: Pretukli je i psovali, pa ostavili polusvesnu na pločniku

Hrvatska -

Troje maloletnika napalo je staricu (63) u Parku Franje Tuđmana u Karlovcu i teško je povredilo.

Troje dece, starih između 10 i 12 godina, usred dana verbalno i fizički su napali ženu dok je šetala parkom, javio je Radio Mrežnica.

“Primjetila sam da mi u susret dolazi troje dece, dva dečaka i devojčica, starosti između 10 i 12 godina. Išli su prema meni, mojom stranom i videla sam da ne žele da se sklone. Meni nije problem da se sklonim mlađima iako sam starija, pa sam krenula da i učinim. Taman kad sam htela da iskorčim i maknem im se s puta, njih troje bahato je stalo ispred mene. Dva dečaka, jedan sitne građe, drugi puniji, i devojčica”, ispričala je napadnuta žena za radio.

Onda je mršaviji dečak napao udarivši je šakom u glavu od čega joj se zamračilo pred očima. Od pada na pločnik i verovatno težih povreda spaslo je to što se uhvatila za jaknu drugog dečaka.

“Bilo je to strašno, pred očima mi se sve zacrnilo. Udario me par centimetara iznad slepoočnice, a tada otrčao. Čula sam i kako govore: “Stara nije pala”. Ovaj drugi dečak za čiju sam se jaknu pridržala vikao je “Nisam ja, nisam ja” da bi potom i on otrčao. U tom trku su mi se rugali i govorili prostakluke, a uz mene je ostala da stoji devojčica. Prišla sam joj i zamolila da mi pomogne jer me bolela glava, a ona mi je odgovorila: “Ti se bako j…” da bi potom otrčala za njima”, ispričala je žena.

Napad na nju su, kaže, videle su i dve žene koje su sedele na obližnjoj klupi, ali i grupa srednjoškolaca koji su tu prolazili. Niko od njih nije reagovao na njene pozive da pokušaju da zadrže barem nekog od troje napadača. Niko joj nije priskočio ni u pomoć.

Kaže da je sitniji dečak bio obučen u crnu odeću, dok je drugi imao jaknu između tamnoplave i crne boje sa belim delom i sitnim zelenim crticama. Devojčica je imala prsluk sa krznom i bila je obučena u smeđu odeću.

Napadnutoj ženi u karlovačkoj bolnici su utvrdiuli lakši potres mozga a otečeno joj je iznad oka.

Sve je to prijavila policiji koja istražuje slučaj. Kako bi saznala više o napadačima, žena se obratila i dvema školama koje se nalaze u tom delu grada za koje smatra da ih maloletni nasilnici možda pohađaju. Ali, tamo je dobila odgovor u stilu “pa nemojmo na decu”.

“Strašno je to, boli me glava i danas, ali me boli i duša. Ne pričam ovo radi sebe, već želim da se tom dečaku koji me je napao, toj deci da se pomogne na bilo koji način”, rekla je ona.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track