MONSTRUOZNO: Psihički obolelog mladića (19) terali da siluje kozu!

ne zna se ko je bolesniji

MONSTRUOZNO: Psihički obolelog mladića (19) terali da siluje kozu!

Hrvatska -

BRAČ - Policajci su na Braču uhapsili tri mladića (18, 24 i 26 godina) koji su psihički bolesnog 19-godišnjaka prisilili na spolni odnos s kozom.

Obesni mladići su taj gnusni čin kako se nezvanično saznaje snimili mobilnim telefonima. Bračane je uznemirilo saznanje o zlostavljanju bolesnog mladića.

Iz Udruženja roditelja za decu sa teškoćama u razvoju rekli su da nesretni zlostavljani mladić nije član njihovog Udruženja. Nakon kriminalističke istrage tri zlostavljača su privedeni i ispitana u splitskom Opštinskom sudu. Izrečena im je mera obveznog redovnog javljanja dežurnom službeniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Osumnjičeni mladići su uz krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje dobili i onu za mučenje životinja. Nije im određen istražni zatvor nego mera opreza, zbog čega se ne smeju približavati mladiću kojeg su zlostavljali prošle nedelje. Zakon za spolni odnos sa životinjom predviđa kaznu od 10.000 do 30.000 kuna, a za nasilničko ponašanje može se u zatvor i do pet godina. Inače, u Hrvatskoj do predloga Zakona o zaštiti životinja, o kojem je javna rasprava trajala do septembra, nije bila predviđena kazna za spolni odnos čoveka i životinje.

Krivični zakon predviđa da će se onaj ko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kazniti zatvorom do godinu dana. Ako se, međutim, tokom istrage i eventualnog suđenja utvrdi da je to radio iz koristoljublja, kazniće se zatvorom u trajanju do dve godine.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track