(VIDEO) STANKOVIĆ SKANDALMAJSTOR: Pernar nije jedini, evo ko je sve napustio emisiju Nedeljom u 2
Foto: Printscreen YouTube

Već ima istoriju

(VIDEO) STANKOVIĆ SKANDALMAJSTOR: Pernar nije jedini, evo ko je sve napustio emisiju Nedeljom u 2

Hrvatska -

Poslanik koalicije Živi Zid Mosta u Hrvatskom saboru Ivan Pernar spektakularno je prekinuo sinoć gostovanje u emisiji "Nedeljom u 2" na hrvatskoj državnoj televiziji HRT i izašao iz studija, ali nije prvi gost autora emisije Aleksandra Stankovića koji je to uradio.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik bio je Stankovićev gost 17. decembra 2007. godine.

Ceo intervju je bio neprijatan - Stanković je čak optužio Dodika da je ksenofob, a onda je uključio u emisiju novinara FTV-a Bakira Hadžiomerovića, s kojim je predsednik Srpske u to vreme bio u sporu. Dodik se potpuno neplanirano našao pod unakrsnom paljbom i uvredama, ali je na kraju je izašao iz studija pre odjavne špice.

Aleksandar Stanković je izazvao incident i tokom razgovora sa rediteljom Emirom Kusturicom 4. novembra 2009. Hrvatski novinar je sa ekipom HRT došao na Mokru Goru da snimi intervju s Kusturicom i toliko ga je provocirao da je reditelj u jednom trenutku prekinuo intervju i, kako tvrde u HRT-u, oduzeo im snimljeni materijal.

Ekipa emisije "Nedeljom u 2" pričala je posle da su Kusturicu iznervirala pitanja o njegovom odnosu sa bivšim predsednikom Jugoslavije i Srbije Slobodanom Miloševićem, sa kojim je, kako kažu, "pio viski za vreme blokade Sarajeva". Do kulminacije je došlo kada je Stanković pitao Kusturicu da li se seća "kako je svojevremeno izjavio da je bilo dirljivo gledati kako Slobodan u haškoj sudnici šalje poljupce supruzi Miri i upitao ga hoće li i u Izraelu, u kojem snima idući film, Izraelcima reći da je bila dirljiva pažnja kojom je Hitler obasipao Evu Braun u Vučjoj jami".

Emir Kustirica je prekinuo intervju sa Aleksandrom Stankovićem (Foto: Marina Lopičić)
Emir Kustirica je prekinuo intervju sa Aleksandrom Stankovićem (Foto: Marina Lopičić)

Reditelj je voditelju postavio kontrapitanje: "A zašto mi ne pričamo malo o hrvatskim legionarima koji su ubijali Srbe po Hrvatskoj!?" Prema rečima ekipe HRT-a, voditelj je uzvratio da je Emir u jednoj svojoj pesmi opevao Antu Gotovinu, optuženog za ratne zločine, i naveo stihove: "Ko ne voli Gotovinu, uvalim mu osovinu!". Tada je, prema rečima ekipe HRT-a, Kusturica uz psovke ustao i završio razgovor.

Jednom je i Stanković prekinuo emisiju: 14. decembra 2008. pozvao je u goste hrvatski bend Let 3, poznat po veoma provokativnim nastupima s golotinjom i tekstovima koji često prelaze granice prostakluka.

PUPOVAC OTIŠAO IZ EMISIJE ZBOG RUŽE TOMAŠIĆ: Hrvatska političarka traži veće uslovljavanje Srbije

Međutim, ni ostale emisije na HRT nisu imune na ovakve skandale. Tako je predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac 5. aprila 2016. napustio studio HRT jer nije želeo da razgovara s evroparlamentarkom Ružom Tomašić, koja otvoreno vodi proustašku politiku. Pupovac i Tomašićeva trebalo je da gostuju u emisiji "Studio 4" na HRT-u povodom izjave hrvatskog ministra Mira Kovača da Srbija ne može u EU dok ne ukine nadležnost za ratne zločine na području čitave bivše Jugoslavije.

Milorad Pupovac nije hteo da razgovara sa Ružom Tomašić (Foto: Font, Foto: Printscreen YouTube)
Milorad Pupovac nije hteo da razgovara sa Ružom Tomašić (Foto: Font, Foto: Printscreen YouTube)

I zagrebački studio N1 televizije doživeo je 26. marta 2016. ovakav skandal, kad je tokom razgovora o presudi Radovanu Karadžiću u emisiji "Crvena linija", gost, politički analitičar Davor Gjenero, napustio studio pre kraja emisije.

"Sa serviserima, zagovornicima totalitarnih režima i ratnih zločina ne mogu da razgovaram", rekao je Gjenero pre nego što je napustio studio tokom emisije u koju su bili uključeni i studiji iz Beograda i Zagreba.

(VIDEO) GRADONAČELNIK IZVREĐAO TV VODITELJKU Bandić: Kad budeš imala decu onda mi govori o vrtićima!

Studio hrvatskog javnog servisa 8. januara 2010. umalo je napustio i sadašnji gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. On je u svojstvu nezavisnog kandidata za predsednika Hrvatske učestvovao u emisiji Prvog programa Hrvatskog radija sa Ivom Josipovićem, tada predsedničkim kandidatom SDP-a. Dvojica rivala su se sve vreme maltene svađali, a Bandić je u jednom trenutku izgubio svoju čeličnu disciplinu i zapretio odlaskom. Voditeljka je uspela da ga nagovori da ne izvrši pretnju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track