TITOV TRG OSTAJE U ZAGREBU: HDZ probao da profitira na menjanju imena, iako grad ima veće probleme
Foto: Printscreen Twitter

Propala inicijativa

TITOV TRG OSTAJE U ZAGREBU: HDZ probao da profitira na menjanju imena, iako grad ima veće probleme

Hrvatska -

Inicijativa zagrebačkog HDZ-a o preimenovanju Trga maršala Tita u Kazališni trg nije prošla na Odboru za imenovanja trgova i ulica, pa tako taj predlog neće doći ni na zagrebačku Gradsku skupštinu.

Najglasniji inicijator u poslednje vrijeme bio je Andrija Mikulić, šef zagrebačkog HDZ-a koji je vrlo pred lokalne izbore opet otvorio temu Tita, tu najkorisniju temu u hrvatskoj politici.

Mikulić je na brzinu hteo da skupi malo slave, hteo je da malo Titove zvezdane prašine padne i po njegovim ramenima i koliko god se on trudio da objasni da nije hteo kampanju za lokalne izbore da temelji na promeni imena Titovog trga, ta je inicijativa bila upravo to, piše u komentaru Express.hr.

Kampanju i skupljanje bodova uvek je lako skupljati na Titu. Prvo, čovek je odavno umro i nema opasnosti da se oglasi. Drugo, Tito je idealan da se zapali atmosfera, dolije ulje na vatru i baci masa u trans. Spomenite komunjare sa Titom na čelu i zagarantovan vam je aplauz izmanipulisane mase koju su uspeli da uvere da je Tito u Zagrebu njihov najveći problem. Tito ne samo da nije njihov najveći problem, već Tito uopšte nije problem. Problem je već decenijama zapuštena saobraćajna infrastruktura koja je, naprimer, zapadni deo Zagreba zagušila do te mere da osim u gluvo doba noći stalno stojite u nekoj koloni. A to je samo mala kap u moru zagrebačkih saobraćajnih problema.

Kada bi Mikulić i te teme otvorio onda bi mogao reći da mu nije namera da na Titu gradi kampanju. Ovako je to samo još jedan pokušaj da se malo profitira od Tita i skupi po koji jeftini politički bod, kojih se odrekao čak i Franjo Tuđman, zaključuje se ovaj portal.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track