HALO, GDE MI JE DETE: Učenika (11) iz Istre zaboravili u Zagrebu na sajmu!
Foto: Shutterstock/Ilustracija

niko nije prebrojao decu

HALO, GDE MI JE DETE: Učenika (11) iz Istre zaboravili u Zagrebu na sajmu!

Hrvatska -

ZAGREB - "Halo, gde mi je dete", pitala je razrednu majka jedanaestogodišnjeg učenika iz Buja koji je zajedno sa ostalim školarcima bio na jednodnevnom izletu u Zagrebu.

Odgovor razredne je bio "tu je negde, igra se na snegu". Problem je što se, nažalost, dečak nije igrao na snegu već je ostao na infopultu Zagrebačkog velesajma.

Učenici Osnovne škole "Mate Balote" iz Buja, njih 70, u petak su otišli put Zagreba na Interliber, zajedno sa sedam nastavnika i direktorkom Rosanom Jović. Grupa učenika je otišla da primi Zlatnu povelju HRT-a za pobednički školski vrt, u studio Hrvatske radiotelevizije, a deo je otišao na sajam. Do tog razdvajanja sve je proteklo u najboljem redu, a ubrzo je došlo i vreme za povratak kući. Prilikom odlaska sa sajmaniko nije prebrojao učenike u autobusima, već su krenuli uz kratko i brzo pitanje "jesmo li svi?". Nitko nije primetio da je na sajmu ostao jedan učenik.

"Sve se dogodilo u žurbi jer je bilo užasno vreme. Propust je upravo što deca nisu prebrojavana unutar autobusa kada bi bilo uočeno da nedostaje dete jer onda nemaju mogućnosti nigde da odu. Krenuli smo na put i stali na Ravnoj Gori gde su deca videvši sneg iskoristila vreme za igru. Ni tada nismo znali da nam fali dete", kaže direktorka Jović. ravnateljica.

"Svet nam se srušio kada je detetova majka nazvala razrednu Barbaru Čaleta Markežić i pitala za dete. Tada smo odmah uradili sve što je bilo u našoj moći kako bismo rešili problem jer je već bilo oko 19.30 sati, a sajam zatvara vrata u 20 sati, trebalo je brzo pronaći rešenje. Uglavnom, uspeli smo preko našeg autoprevoznika čiji je vozač otišao na sajam i pokupio dete i dovezao ga u Ravnu goru, do nas. Potom su stigli roditelji koji su preuzeli dijete i odvezli kući. Dečak je u ponedeljak redovno došao u školu i dobro je", rekla je direktorka škole Rosana Jović.

" Moram priznati da se dogodio propust za koji će biti poduzeti adekvatni koraci i sankcije. Ujedno se izvinjavam svim roditeljima, a pogotovo roditeljima dečaka. Naime, nakon razgledavanja sajma sva su deca iz paviljona otišla do parkirališta s autobusima posle prebrojavanja. No, to se nažalost događalo van autobusa, a ne unutra", kaže Jović

(glasistre.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track