1.200 EVRA KAZNA ZA NEPOSLUŠNE: Bandić prognao cveće s Cvetnog trga
Foto: Facebook/Janko Bekić

Pa čik sad

1.200 EVRA KAZNA ZA NEPOSLUŠNE: Bandić prognao cveće s Cvetnog trga

Hrvatska -

Cvećari na Cvetnom trgu u Zagrebu ne smeju više da izlažu cveće ispred kioska, odlučio je Grad Zagreb.

Cvećare na Trgu Petra Preradovića, poznatijem kao Cvetni trg, u vlasništvu su Grada Zagreba, a zakupcima nije odobreno da postavljaju pokretne naprave i izlažu cveće na javnoj površini ispred kioska, potvrdio je za Index.hr Darko Bilić, načelnik Gradske službe za prostorno uređenje, izgradnju grada, građevinarstvo i komunalne poslove i promet.

Za nepridržavanje Odluke o komunalnom redu predviđene su novčane kazne u rasponu od 700 do 9.000 kuna, u zavisnosti od zakupca. Komunalni redari u subotu su posetili cvećare i obavestili ih da više ne smeju da izlažu cveće oko svojih kioska.

Tako će popularni Cvetni trg gubi svoj šarm, koji mu je davalo baš obilje cveće postavljenog ispred kioska. Bez cveća, glavna "lepota" ovog trga biće mnogobrojne terase koje se šire na sve strane, dok gradskim vlastima smeta cveće.

Foto: Printscreen Facebook
Foto: Printscreen Facebook

Revoltirani Zagrepčani napravili su na Fejsbuku ivent "Cvet za Cvetni".

"Donesi cvet, ostavi ga nasred Cvetnog trga i suprostavi se samovolji Milana Bandića, koji želi da uništiti duh Cvetnog trga", piše na stranici na kojoj se pozivaju svi Zagrepčani i Zagrepčanke da donesu cvet na Cvetni trg danas u 16 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track