TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA SPLIT: Trebalo je da se venčaju, a onda se u sobi dogodio horor!
Foto: Printscreen YouTube

porodična drama

TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA SPLIT: Trebalo je da se venčaju, a onda se u sobi dogodio horor!

Hrvatska -

SPLIT - Bruno B. (24) iz Splita koji je u ponedeljak uveče hicem iz pištolja u svom stanu u Splitu usmrtio svoju devojku Anicu Ć. (22) iz Kaštela, priveden je na ispitivanje u tužilaštvo.

Tragedija se dogodila preksinoć oko 23 sata kada mu je devojka došla u posetu. Ona i Bruno bili su u ljubavnoj vezi nekoliko godina i trebalo je da se venčaju. U stanu su u tom trenutku bili i njegov otac i majka koji su gledali televizijski program u dnevnom boravku.

U jednom trenutku otac je čuo neki udarac. Mislio je da je nešto palo u sobi Bruna i njegovog brata, koji te večeri nije bio u stanu. No, kad je ušao, ugledao je prestravljenog sina okrvavljenog u gaćama kako šokiran stoji pored krvavog tela svoje devojke koje je od siline hica palo između dva kreveta.

Nesrećna devojka bila je u jakni, što je možda i prigušilo pucanj. Odmah su je odneli je u auto kojim su odjurili na Hitnu pomoć KBC-a Split. Otac je vozio, a mladić je bio vidljivo šokiran toliko da su morali da mu daju sredstva za smirenje. U bolnicu su stigli dok je devojka još bila živa, no uprkos brzoj reakciji lekara, nisu mogli da je spasu i ona je 23.30 preminula. Od šoka paralizovan mladić sve vreme, dok su lekari pokušavali da spasiti njegovu ljubav, je pitao da li je dobro i kakvo joj je stanje.

Kako se neslužbeno saznaje, devojka je pogođena hicem u grudi iz pištolja marke "mauser werke parabellum" kalibra 9 mm čija je čaura nađena na uzglavlju kreveta, a tek će se obdukcijom utvrditi iz koje udaljenosti je tačno ispaljen metak.

U mladićevoj sobi nije nađena ni kap krvi, a nisu nađeni nikakvi tragovi koji bi upućivali na to da je među njima došlo do nekog fizičkog sukoba koji bi eskalirao na ovaj način. Osim pištolja kojim je devojka ubijena i u kom je bilo još metaka, navodno je pronađen i plinski pištolj marke glok.

Istraga će utvrditi i na koji je način mladić došao do pištolja i zašto ga je uopšte nabavio. Roditelji nisu ni znali da im sin poseduje oružje. Navodno je nedavno završio dvonedeljni kurs za rukovanje oružjem za obezbeđenje u inostranstvu i čak podneo zahtev da ga prime u policiju, ali nije primljen. Navodno je zarađivao radeći po splitskim klubovima kao obezbeđenje, dok je njegova devojka bila studentkinja.

"Ovo je šok za sve, voleo je najviše na svetu, bila mu je sve i ne znam kako će ovo da podnese, ovo mu je najveća kazna. Koliko znam, planirali su se u neko skorije vreme i da se venčaju", rekao je jedan od prijatelja pokojne devojke. Istu priču potvrdili su policiji i roditelji pokojne devojke. Njen otac vlasnik je poznatog splitskog kafića.

Za sada Tužilaštvo slučaj vodi kao ubistvo, ali zavisno o rezultatima istrage moguće je da se delo okvalifikuje blaže, kao uzrokovanje smrti iz nehata ili čak blaže. Za ubistvo je po krivičnom zakonu predviđeno od pet do 15 godina zatvora, a za smrt iz nehaza kazna je od šest meseci do pet godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track