STANOVNICI SPLITA U STRAHU: Manijak hara gradom, u jednoj noći napao tri devojke
Foto: Profimedia

Serijski nasilnik još nije uhvaćen

STANOVNICI SPLITA U STRAHU: Manijak hara gradom, u jednoj noći napao tri devojke

Hrvatska -

Strah se uvukao među stanovnike naselja Spinuta u Splitu gde je u noći uzmeđu nedelje na ponedeljak u razmaku od svega nekoliko sati manijak fizički napao tri devojke.

"Ovo više nije Spinut, strašno je da ne možeš da izađeš napolje bez straha da ti se nešto ne dogodi. Još su tu brojne škole, mala deca", zgrožena je jedna od meštanki.

"Svi su prestrašeni, ja sam spinutsko dete, ne mogu da verujem da se to događa u našem kvartu koji je uvek bio sinonim za sigurnost. Ali to nije prvi put, prošlog leta napadnuta je devojčica u ulazu u svoju zgradu, spasilo je to što je vrištala, ali taj slučaj nikada nije izišao u javnost. Ovoga puta se aktivirala naša Fejsbuk grupa "Svi mi iz Spinuta“. Kad se pojavila informacija, odmah smo obavestili policiju i medije", prepričava penzionisana profesorka, koja kaže da se za sebe ne boji, ali se plaši za mladost koja živi u kvartu i tu se kreće.

Tanak i mršav

"Šetao sam psa kada sam čuo krikove. Video sam devojku kako leži na podu dok ju je manijak udarao rukama i nogama. Vikao sam i potrčao prema njemu, malo sam krupnije građe, pa me se verojatno prepao i pobegao. Video sam ga s leđa, ali sam primetio da je tanak i mršav, napadnuta devojka ga je bolje videla i reč je o mlađoj osobi", ispričao je fotograf koji se u tom trenutku našao na mestu događaja da pomogne devojci, dodajući i da je policija iste večeri imala indicije ko bi mogao da bude napadač koji je kasnije nasrnuo na 22-godišnjakinju, a zatim na šest godina stariju djevojku.

Za sigurnost svoje dece zabrinuti su i roditelji iz obližnje osnovne škole.

"Među nama se proširila vijest da je napadač uhvaćen. Priča se da živi u kvartu, da ima između 28 i 30 godina, i da je prošle godine napao jednu devojku", kazala je zabrinuta majka."Ne usuđujem se sama da izvedem psa, otac to sada mora da radi umesto mene. Navodno je jedna od devojaka prepoznala napadača, to je sigurno neko koga svi poznajemo", pričaju mlade devojke koje žive u ovom kvartu, svesne da mrak u ovo doba godine padne u ranim popodnevnim satima, baš kada takve osobe najčešće napadaju.

(Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track