(VIDEO) HRVATSKI POSLANIK: NDH je bila uspešna, a partizani teroristi!
Foto: Printscreen FB

Veličao fašizam

(VIDEO) HRVATSKI POSLANIK: NDH je bila uspešna, a partizani teroristi!

Hrvatska -

Poslanik hrvatskog Sabora Željko Glasnović iskoristio je govor na tribini "Kuda ide Hrvatska?" u Australiji da veliča NDH i obračuna se sa saborskim kolegom, predsednikom Srpskog nacionalnog veća Miloradom Pupovcem-

Jedan od prisutnih na tribinu upitao je Glasnovića: "U NDH je bio pozdrav 'Za dom spremni', i novac se zvao kuna. Kako to da Miloradima Pupovcima smeta pozdrav, a ne kuna?"

"Dobro ste rekli", odgovorio je Gasnović. "To je naš novac. Ustaška kuna. Nije meni problem Pupovac. Ja imam njegovu radnu knjižicu. Znate šta piše tu? Komunistička partija - član i 'profešn' - optičar. On je etnobiznismen", rekao je Glasnović o svom saborskom kolegi Pupovcu.

"Ali šta ste rekli još za ovog teroristu, a 'Za dom spremni' je hrvatski pozdrav, šta je tu komplikovano?!", kazao je Glasnović na šta se iz publike više puta čuo uzvik "Za dom spremni".

Potom je Glasnović održao govor i o NDH i navodnoj ugroženosti Hrvatske od "Velike Srbije".

"NDH je bila međunarodno priznata. Ali ja kažem ovo, prijatelji, mi moramo sami da pišemo svoju istoriju. Stotine i stotine kutija arhiva NDH su u Beogradu. Ko to traži natrag? Niko. Ko su partizani bili? Po Haškoj konvenciji iz 1908., vi ste njih mogli streljati. Oni su bili teroristi", započeo je Glasnović o NDH.

"TI crveni kmeri, oni nikada nisu želeli hrvatsku državu. Nekad su hodočastili u Beograd, sad idu u Brisel", nastavio je.

"Imate knjigu 'Zločini odmetnika u NDH'. To je štampalo Ministarstvo spoljnih poslova NDH. Kad kažu odmetnici, uvek kažu četnici, komunisti. Šta su uzroci svega toga? Nisu ustaše pale sa neba. Kad je neko u saboru ustao i rekao da je najveća opasnost za mir na ovim prostorima srpski imperijalizam koji je od 1912, pazite od Balkanskog rata, do '.41. pobio 250.000 ljudi", objasnio je Glasnović, pa je u nastavku govora veličao i pilote NDH koji su, kako tvrdi, bili "uspešniji i od savezničkih", a danas su pali u zaborav.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track