(VIDEO) NOVA KOSKA ZA ČOKOLINDU: Otkud losos u predsedničkom kabinetu pored tolike hrvatske ribe!
Foto: Printscreen Facebook

neobaveštena

(VIDEO) NOVA KOSKA ZA ČOKOLINDU: Otkud losos u predsedničkom kabinetu pored tolike hrvatske ribe!

Hrvatska -

ZAGREB - Posle otvaranja privremene kancelarije u Varaždinu, predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović na konferenciji za štampu zbunili su pitanjem o javnom konkursu za nabavku ribe za Kancelariju predsednice.

Naime, novinarka je predsednici postavila pitanje zašto je njena Kancelarija naručila četiri tone ribe losos, ali predsednica, nije imala pojma o čemu se radi.

"Možete li malo da mi pojasnite tu količinu, osim toga, zašto losos uz svu našu jadransku ribu? Takođe, hrvatski ribari nisu baš obavešteni da je taj konkurs objavljen... ", pitala je novinarka N1 televizije, a predsednica je ostala vidno iznenađena.

" Oprostite, čija kancelarija?",- pitala je predsednica, na što joj je novinarka rekla Kancelarija predsednice, odnosno restoran." … je naručio četiri tone ribe?!", zbunjena je bila predsednica.

KOLINDI NE PRAŠTAJU SRPSKE ČOKOLADICE: Evo kako se sprdaju sa hrvatskom predsednicom na internetu!

" Da, lososa", potvrdila joj je novinarka." Lososa?", upitala je predsednica gledajući prema jednom od svojih saradnika, a u isto vreme novinarka joj je objasnila da je konkurs objavljen u Narodnim novinama i kako je to već drugi po redu.

Situaciju je pokušao da ispeglai jedan predsednicin saradnik objašnjenjem procesa javne nabavke, i da je to planirana količina za jednu godinu koja se obično 'ne ispuni'." Dobro, odgovorit će vam Kancelarija. Mislim, pitanjima javne nabavke stvarno se ne bavim" - uključila se u raspravu predsednica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track