NAKON 10 GODINA OTKRIVEN UBICA DVE SESTRE: Policija proverila čak 10.000 vozila dok ga nije našla
Foto: Profimedia

Stigla ga pravda

NAKON 10 GODINA OTKRIVEN UBICA DVE SESTRE: Policija proverila čak 10.000 vozila dok ga nije našla

Hrvatska -

Povodom hapšenja osumnjičenog Roberta Žaje (46) iz Mavrinaca za izazivanje saobraćajne nesreće Direktorat policije jutros je izdao i saopštenje ne navodeći identitet osumnjičenog. Inače, osumnjičeni je vlasnik građevinske firme Robi Kop.

Policija je jutros objavila saopštenje u kom kažu da je 46-godišnjak izazvao nesreću jer je želeo da skrati put."Policijski službenici Direktorata policije i Policijske uprave primorsko-goranske završili su u četvrtak, 15. decembra 2016. godine kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom s područja Čavla, zbog sumnje da je 2006. godine počinio kazneno delo izazivanja saobraćajne nesreće.

Sumnja se da je osumnjičeni 46-godišnjak, 15. decembra 2006. godine oko 20:25 sati, teško kršeći saobraćajna pravila vozilom "reno klio" kod ulaza benzinske postaje Cernik, a kako bi skratio put u pravcu mesta Čavli, ušao u južnu saobraćajnu traku koja je bila namenjena isključivo za saobraćaj vozila u smeru severa odnosno Kikovice a dolaskom do 76 km i 600 m autoputa A6 oduzeo prednost prolaska "tojoti jaris", kojom je upravljala pok. Višnja Filipović, tada 22-godišnjakinja.

Ona je, izbegavajući direktan udar vozila, naglo skrenula udesno usled čega se njeno vozilo više puta prevrnulo. Pok. Gordana Filipović, tada 18-godišnjakinja, ispala je iz zadnjeg desnog sedišta na kolovoz i od zadobijenih povreda preminula sledećeg dana. Ostali putnici iz vozila (1987., 1987. i 1984.) lakše su povređeni.Kako Jutarnji saznaje, Robert Žaja je u međuvremenu prodao automobil koji je kasnije promenio još tri vlasnika.

U policiji je priznao da je kobnog dana vozio i usmrtio dve devojke, ali se pred tužiocem branio ćutanjem.Policija je poslednjih deset godina proverila više od 10.000 vozila, a razgovaralo se i sa njihovim vlasnicima. Za one koje je policija smatrala sumnjivim vršilo se i poligrafsko testiranje.

Iako je policija nudila nagradu od 50.000 kuna za informacije, nagrada nije bila presudna u ovom slučaju.Do osumnjičenog se došlo predanim analitičkim radom zbog kog je na kraju i priveden Robert Žaja.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track