TINEJDŽERKU IZ BOSNE DRŽALI KAO ROBINJU U ZAGREBU: Veran momak je spasao iz kandži trgovaca ljudima!
Foto: Profimedia

Preživela pakao

TINEJDŽERKU IZ BOSNE DRŽALI KAO ROBINJU U ZAGREBU: Veran momak je spasao iz kandži trgovaca ljudima!

Hrvatska -

Tuzlansku tinejdžerku H.O., koja je ovih dana postala punoletna, u Zagrebu su u ropstvu držali Amir H. (44) i njegova godinu mlađa supruga Ismeta H., koji imaju šestoro dece.

Zločinački bračni par koji je pretvorio je život u pakao tuzolanskoj devojci uhapšen je i preti im kazna zatvora od jedne do 10 godina.

Nesrećnu devojku su jesenas dovezli automobilom iz Bosne i Hercegovine da bi im čuvala decu, a tek onda su joj rekli da joj neće plaćati i da će morati da "radi sve što joj zatraže". Krili su je od očiju komšija, a da bi je do kraja iskoristili, na njeno ime su otvorili firmu za trgovinu metalima. Devojka nije imala novca, nije mogla da se vrati u BiH, a od "gazda" je strahovala. Uverena da zavisi od Amira i Ismete, išla je s njima u različite banke i pod prisilom otvarala poslovne račune za "svoj" d.o.o, koje su supružnici koristili za malverzacije.

Stvari su se zakomplikovale sredinom novembra prošle godine, kada je preplašena i nostalgična H.O. rekla Amiru H. da želi da se vrati u Tuzlu, gde joj žive roditelji i momak. Gazda joj je to zabranio uz pretnje da joj se loše piše ako bude razgovarala s policijom.

"Amir mi je 10. januara rekao da je poslao čoveka u Bosnu da ubije mog dečka, kom sam se požalila na situaciju, a Amirova snaja me onda krila od policije na nekoliko lokacija, pa čak i u dvorišnom ve-ceu", pričala je kasnije nesrećna devojka policajcima.

Ne zna se kako je njen momak iz Bosne saznao da se nešto strašno dešava s njegovom devojkom, ali odmah je reagovao i alarmirao policiju 11. januara. Bosanska policija digla je na noge hrvatske kolege, koje su već 12. januara uhapsile zločinački bračni par.

Uhapšeni Admir i Ismeta tvrde da su nevini kao jagnje i da je nesrećna robinja arčila novac "svoje" firme provodeći se s njihovim porodičnom prijateljem - koji, baš kao i Admir i Ismet, ima krivični dosije u policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track