HRVATSKI POTPREDSEDNIK VLADE: Srbija ne predstavlja bezbednosnu pretnju za Hrvatsku
Foto: Youtube/Printscreen

Shvatili

HRVATSKI POTPREDSEDNIK VLADE: Srbija ne predstavlja bezbednosnu pretnju za Hrvatsku

Hrvatska -

Hrvatskoj Srbija ne predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti, izjavio je potpredsednik vlade i ministar odbrane Damir Krstičević.

Krstičević, inače, profesionalni vojnik, kaže da Hrvatska uprkos tome kao odgovorna država mora da brine o opremanju i modernaciji oružanih snaga i bezbednosti hrvatskih građana.

" Hrvatska ne vidi Srbiju niti opremanje njihovih oružanih snaga kao pretnju našoj nacionalnoj sigurnosti. Pravo je svake zemlje da se brine o svojim nacionalnih interesima. Kao odgovorna država brinemo se dugoročno o opremanju i modernizaciji naših Oružanih snaga i o sigurnosti svojih građana", rekao je Krstičević u intervjuu nedeljniku Globus.

Upitan da li postoji bojazan za Hrvatsku ako se ruska prisutnost, pa i ona vojna, proširi na Republiku Srpsku, Krstičević je, primećuje Globus, dao diplomatski odgovor: "Ne doživljavamo to kao opasnost, već kao realnost".

Inače, u resoru generala Krstičevića, koji je prvi put nakon dugo vremena dobio više novca iz budžeta, ima još mnogo važnih projekata o kojima će biti potrebno da se donesu strateške odluke.

"Moj je najvažniji cilj na mestu na kojem sam sada da hrvatski vojnici i oficiri imaju uslove za rad i siguran sam da hrvatska vojska ima svetlu budućnost. Molim vas da to posebno naglasite", rekao je ministar.

A na pitanje treba li hrvatski građani da se brinu zbog sve turbulentnijih odnosa na jugoistoku Evrope i spominjanja mogućnost novih sukoba, Krstičević je rekao da "u Hrvatskoj nema razloga za strah, ali ima za partnerstvo u očuvanju sigurnosti, jer to je interes svih nas..."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track