Najnovije vesti

PUPOVAC O MITINGU FAŠISTA U ZAGREBU: Još jedan skup u nizu širenja kampanje mržnje
Foto: Dragan Kadić

Širenje mržnje

PUPOVAC O MITINGU FAŠISTA U ZAGREBU: Još jedan skup u nizu širenja kampanje mržnje

Hrvatska

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac osudio je današnji antisrpski skup u Zagrebu kao još jedan u nizu kojim se širi kampanja netolerancije, mržnje i vrlo negativnih poruka prema Srbima u Hrvatskoj i njihovim političkim predstavnicima.

"S jedne strane onemogućavaju i sužavaju prostor za rad, a sa druge strane uništavaju ono što je godinama stvarano u hrvatsko-srpskim odnosima u Hrvatskoj i što sačinjava pretpostavku za normalan život i delovanje u Hrvatskoj", rekao je Pupovac za RTS.

U centru Zagreba danas je održan skup na kojem je izrečen niz optužbi na račun Srba, njihovih predstavnika i antifašista, prenelo je glasilo Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj Novosti. Portal Novosti navodi da se na tom antisrpskom skupu na Trgu bana Jelačičha, uprkos nacionalistickom entuzijazmu, okupilo jedva stotinak ljudi.

Takođe je tražen progon predsednika SNV Milorada Pupovca i predsednika SDS S-a Vojislava Stanimirovića, koje su učesnici skupa optužili za, kako su rekli, "srbovanje po Srbu i jugoslovenske orgije po Jasenovcu". Skup su bile organizovale "Žene u Domovinskom ratu" i "Koordinacija udruženja proisteklih iz Domovinskog rata".

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...