NOVA SRAMOTA HRT-A: Žive ljude proglašavaju mrtvim!
Foto: Printscreen/ Youtube

Treći ovakav gaf u poslednje vreme

NOVA SRAMOTA HRT-A: Žive ljude proglašavaju mrtvim!

Hrvatska -

HRT se još jednom propisno osramotio, proglasili su, po treći put u poslednje vreme, živog čoveka mrtvim.

"Josip Grubišić Čabo, jedan od osnivača Televizije Zagreb i urednik prvog Dnevnika u bivšoj Jugoslaviji, preminuo je u 89-oj godini. Radio je u spoljnoj političkoj redakciji Radio Zagreba, a direktor Radio Zagreba, bio je od 1979. do 1990. godine. Dobitnik je nagrade "Otokar Keršovani" za životno delo Hrvatskog novinarskog društva. Pogreb Josipa Grubišića Čabe biće u utorak na zagrebačkom krematorijumu", rečeno u središnjem Dnevniku HRT-a.

Međutim, dok je voditeljka Dnevnika izgovarala skraćenu biografiju preminulog Grubišića prikazivali su video koji je, umesto pokojnika, prikazivao Prospera Maričića, inženjera veza, takođe bivšeg zaposlenog na HRT.

Ovo nije prvi put da HRT proglašava žive ljude mrtvima. Tako su nedavno, u Regionalnom dnevniku izveštavajući o požaru u Cvetnom naselju u Zagrebu utvrdili kako je u požaru poginula jedna osoba. Niko nije tada poginuo (jedna osoba preminula je od udara vatrogasnog vozila, ali tek dan kasnije), a na HRT-u kasnije više nisu spominjali svoju grešku.

Valja podsetiti i na slučaj kad su najpoznatijeg hrvatskog učesnika kvizova Mirka Miočića, koji je tada radio u HRT-ovom kvizu "Potera", proglasili mrtvim. Mirko Miočić je takođe živ.

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track