ISKOPANE ŽRTVE OPERACIJE OLUJA: Ekshumirano 13 posmrtnih ostataka u Šašu
Foto: Petar Lazović

Sledi utvrđivanje identiteta

ISKOPANE ŽRTVE OPERACIJE OLUJA: Ekshumirano 13 posmrtnih ostataka u Šašu

Hrvatska -

Nadležni organi Hrvatske su na mesnom groblju u Šašu, opština Sunja, završili proces ekshumacija posmrtnih ostataka žrtava srpske nacionalnosti koje su stradale u akciji hrvatske vojske i policije „Oluja”, saopštila je Kancelarija za nestala lica.

Proces ekshumacija, završen juče, trajao je dva radna dana i ukupno je ekshumirano 13 posmrtnih ostataka. Prema preliminarnim podacima tri tela su ženskog pola, devet tela muškog pola, a za jedno telo nije bilo moguće utvrditi pol.

Od svih posmrtnih ostataka uzeti su uzorci radi identifikacije metodom DNK analize. Svi ekshumirani posmrtni ostaci su transportovani u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu gde će se obaviti njihova identifikacija.

U skladu sa potpisanim međudržavnim dokumentima sa Republikom Hrvatskom i na osnovu njih postignutih dogovora, sve vreme trajanja ekshumacija u svojstvu posmatrača prisustvovli su predstavnici Komisije za nestala lica.

Sprovođenjem ekshumacija na mesnom groblju u Šašu, nastavlja se proces ekshumacija grobnica iz regiona Banija u kojima su pokopane žrtave stradale u akciji hrvatske vojske i policije Oluja.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track