KOLINDA OPET ŠOKIRA: Izašla na binu i preotela baletsku premijeru
Foto: Predsjednica.hr

Bar nije zaigrala

KOLINDA OPET ŠOKIRA: Izašla na binu i preotela baletsku premijeru

Hrvatska -

ZAGREB - Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović šokirala je javnost kada je prisustvo na baletskoj predstavi iskoristila da istrči na pozornicu i publici se pokloni zajedno s izvođačima.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u petak je premijerno izvedena baletska predstava „Labudovo jezero“, a celo izvođenje zasenila je odluka predsednice Hrvatske da izađe na binu.

Foto: Predsjednica.hr
Foto: Predsjednica.hr

Kako javljaju zagrebački mediji, ona je izvođače i autore baleta iznenadila odlukom da se po završetku predstave popne na pozornicu. Ona se rukovala s Vladimirom Malahovim, koreografom, koji je pokušao da prikrije šok, pa je predsednici uručio buket cveća koji je nekoliko minuta ranije primio, pa položio na pod gestom da pripada igračima. Ona se smeškala publici i pokonila im se zajedno s baletanima i balerinama.

Kako piše portal Index.hr, publika je podeljeno reagovala na pojavljivanje predsednice na pozornici, posebno u kontekstu činjenice da se na pozornici nije pojavila s cvećem za ansambl, već je „čak prisvojila cveće namenjeno izvođačima“.

Na službenom sajtu Grabar Kitarovićeve navodi se da je predsednica Hrvatske „istakla vrhunsku uvežbanost zagrebačkog baletskog ansambla, koji je uz bezvremensku lepotu muzike Petra Iljiča Čajkovskog, pružio nezaboravan umetnički doživljaj“.

- Ova nas je baletska interpretacija podsetila zbog čega je upravo ovaj balet postao sinonim za klasičnu baletsku umetnost, omiljen u čitavom svetu - navela je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track