NAJOTROVNIJA NA SVETU: Devojčica u Tribunju ulovila ribu čiji je otrov 1250 puta JAČI OD CIJANIDA!
Foto: Printscreen

Nije se uplašila

NAJOTROVNIJA NA SVETU: Devojčica u Tribunju ulovila ribu čiji je otrov 1250 puta JAČI OD CIJANIDA!

Hrvatska -

Napuhača ili fuga, najotrovnija riba riba na svetu čiji je otrov, tetrodotoksin, 1250 puta snažniji od cijanida u petak je ponovo ulovljena u Tribunju. Ulovila ju je 9-godišnja devojčica Marieta Bolanča.

Napuhača dosad je uglavnom viđena i lovljena u južnim delovima Jadrana. Njen otrov, tetrodotoksin, može biti opasan ako se riba nestručno priprema.

"Bila sam s tatom u ribolovu. Bacila sam udicu i kad sam izvukla ulov ugledala sam tu čudnu ribu. Brzo sam pozvala tatu i on mi je rekao o čemu se radi. To je najotrovnija riba na svetu", kaže hrabra Marieta.

Iako zna da otrov ove ribe moće izazvati paralizu i smrt, nije se uplašila. Istu ribu, naime, pre nekoliko godina ulovili su njen brat Lovre i sestra Filipa, tako da ovde svi znaju da može biti opasna samo ako se pojede. I to ako je nestručno pripremljena.

Ipak, za svaki slučaj s udice ju je skinuo tata Filip Bolanča.

"Iako joj Jadransko more nije prirodno stanište, izgleda da se naselila u blizini Tribunja. U Japanu je ova riba, odnosno njeni fileti, izuzetno popularna i skupa, pa bi to trebalo iskoristiti u promotivne svrhe", kaže tata Filip.

FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen

(24sata.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

DŽINOVSKOJ ANAKONDI rasporili stomak, ono što su našli unutra TOTALNO IH JE ŠOKIRALO! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track