PANIKA U HRVATSKOJ: Opet se pojavila SALMONELA u pilećim prsima, meso povučeno iz prodaje
Foto: Profimedia

Zaraženo bakterijom

PANIKA U HRVATSKOJ: Opet se pojavila SALMONELA u pilećim prsima, meso povučeno iz prodaje

Hrvatska -

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske povuklo je u subotu pileća prsa s kostima bez kože, poznatog proizvođača zbog salmonele.

Povučeno je iz prodaje meso proizvedeno 29. marta 2017. godine. Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je uzorkovanje sprovedeno u fabrici mesa u Zagrebu i utvrđena je bakterija salmonela.

Salmonelu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porekla - jaja, mleko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelom po svojoj površini. Hranu, posebno životinjskog porekla, potrebno je pre upotrebe dobro termički obraditi.

U Zagrebu je i prošle godine iz prodaje povučeno sveže pileće meso zbog salmonele, a tamošnje Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da je ova bakterija pronađena i u mesu uvezenom iz Poljske.

Ovo je drugi slučaj sa neispravnom piletinom u regionu, a još traju polemike oko pilećeg mesa uvezenog iz Brazila. Veliki broj zemalja, uključujući i EU, zabranio ili ograničio uvoz mesa iz te južnoameričke države nakon skandala sa podmićivanjem inspektora u toj latinoameričkoj zemlji, pokazuju zvanični podaci.

(vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track