(VIDEO) TEŠKA POMORSKA NESREĆA KOD DUBROVNIKA: Pronađena treća žrtva sudara broda i gumenjaka!
Foto: Profimedia

Traga se za 4 osobe

(VIDEO) TEŠKA POMORSKA NESREĆA KOD DUBROVNIKA: Pronađena treća žrtva sudara broda i gumenjaka!

Hrvatska -

Danas posle 14 sati pronađeno je još jedno, treće telo osobe stradale u pomorskoj nesreći kod Dubrovnika. Leš je otkriveno ispod glisera, a kako se nezvanično saznaje reč je o muškarcu.

U potragu za nestalima uključili su se ronioci iz Divulja koji pretražuju podmorje na mestu sudara gumenjaka i broda Danče Kapetanije Dubrovnik.

Dubina na tom delu je oko 40 metara. Istovremeno je organizovana potraga na obali Šipana i Lopuda u nadi da je neko od nastradalih možda uspeo da se domogne kopna. Još se traga za četiri osobe.Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture je saopštilo da se nesreća dogodila sinoć u 21.20 sati.

Prema nezvaničnim informaciama, jedan od poginulih u sudaru dva plovila, koja se dogodila sinoć u 21.10 u Koločepskom zalivu je dubrovački ugostitelj A.P. kao i ženska osoba J.K. rođena 1959.

foto printscreen dubrovački.hr/Željko Tutnjević
foto printscreen dubrovački.hr/Željko Tutnjević

Celu noć i jutro traje potraga za još pet osoba koje su nestale u moru nakon sudara broda Lučke kapetanije i gumenjaka na kojem je bilo devet osoba.Morski pojas koji se pretražuje je proširen, a potragu ometa snažan vetar u dubrovačkom akvatoriju.

Ugostitelji su se, kako se navodi, vraćali sa Šipana gde su pripremali restoran za otvaranje i turističku sezonu. Dva preživela muškarca su hrvatski državljani i prevezene su u Opštu bolnicu u Dubrovniku. Muškarac rođen 1959. V.Š. nakon pružene lekarske pomoći s lakšim telesnim povredama otpušten je iz bolnice, dok je drugi muškarac rođen 1963. V.M. u dobrom opštem stanju i trenutno čeka operaciju zbog slomljene ključne kosti, izjavila je direktorka bolnice dr Marija Bekića.

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik bio angažovan u akciji hitnog medicinskog transporta prema ostrvu Mljetu.

Na mestu nesreće iz mora su spasene dve osobe sa manjim telesnim povredama, a pronađena su tela dve žrtve. Za ostalih pet osoba intenzivno se traga.

Uzrok još nije utvrđen, ali se zna da je brod Danče plovio sredinom kanala, a gumenjak nije bio označen navigacijskim svetlima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RADOVALI SU SE KADA JE PRISTAJAO OVAJ BROD: Onda su shvatili da nešto ozbiljno nije u redu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track