VELIKA POBEDA HDZ: Gordan Jandroković je novi predsednik hrvatskog sabora
Foto: Printscreen/ Youtube

Kraj drame

VELIKA POBEDA HDZ: Gordan Jandroković je novi predsednik hrvatskog sabora

Hrvatska -

Posle maratonske sednice, koja je često bila na ivici incidenta, hrvatski sabor je izglasao Gordana Jandronkovića za novog predsednika. O četiri ministarska mesta koja su ostala upražnjena posle smene Mostovih ljudi, raspravljaće se naknadno.

Ranije danas HDZ je skupio većinu od 76 glasova, lider Mosta Božo Petrov je zvaničo razrešen, a hadezeovac Jandroković je bio kandidat za novog predsednika Sabora.

Rasprava o Jandrokovićevom izboru za predsednika skupštine je bila oštra , a da je Plenković za novog predsednika Sabora skupio 76 glasova, novinarima je pred nastavak sednice Odbora za Ustav i poslovnik saopštio Mostov Robert Podolnjak.

"Tokom pauze smo primili informaciju kluba HDZ da imaju 76 potpisa za izbor novog predsednika sabora", rekao je Podolnjak.

"HDZ je uputio predlog za izbor novog predsednika s apsolutnom većinom Sabora. I odmah će se pristupiti raspravi i zato povlačimo svoj predlog da se raspravi povreda poslovnika", rekao je Peđa Grbin.Bačić je potvrdio da su predložili Jandrokovića da bude novi šef sabora.

"Danas smo, skladno poslovniku, predložili da, nakon što Božo Petrov bude smenjen na osnovu vlastite ostavke, novi predsednik Sabora bude Gordan Jandroković, za šta smo prikupili 76 potpisa", rekao je HDZ-ov Branko Bačić.

Svoj potpis za Jandrokovića dali su i Sauha i Glasnović.

"Kako bi potvrdili da vlada ima potrebnu većinu u Saboru skupili smo 76 potpisa kako bi potvrdili legitimet predsednika, a to će biti Gordan Jandroković. To su naši dosadašnji partneri iz kluba manjina, tu su kolege iz HSS-a, HDS-a, HDSSB-a, tu je gospodin Škibola, Glasnović i nezavisni zastupnik Tomislav Sauha", rekao je novinarima Branko Bačić.

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track