HRVATI POLUDELI ZBOG PAPINE IZJAVE O MEĐUGORJU: Zašto se gospa ne bi ukazala 40 hiljada puta?
Foto: Printscreen Yt

Strahuju za turiste

HRVATI POLUDELI ZBOG PAPINE IZJAVE O MEĐUGORJU: Zašto se gospa ne bi ukazala 40 hiljada puta?

Hrvatska -

Nakon što je papa Franjo u nedavnoj izjavi "pokopao" ideju o gospi koja najavljuje svoja ukazanja, oglasili su se i biznismeni koji odlično zarađuju u Međugorju.

Podsetimo, papa Franjo je pre dva dana u izjavi za medije izrazio ozbiljne sumnje u navodna svakodnevna ukazanja gospe u Međugorju.

"Ja sam lično zločestiji, više volim Madonu majku, našu majku, a ne Madonu koja šalje poruke svakog dana". "Ta žena nije Isusova majka", izjavio je on.

"Ta navodna ukazanja nemaju neki značaj, to je moje lično mišljenje. Jasno je, pa ko misli da bi Gospa rekla: 'dođite sutra u toliko i toliko sati i ja ću reći poruku tom i tom'?", naglasio je on.

Na izjavu pape Franje reagovali su i u Međugorju, čiji su meštani u decenijama koje su protekle od navodnih ukazanja zaradili enorman novac.

Tako Drago Ljubić, vlasnik putničke agencije koja prevozi hodočasnike u Međugorje kaže: "Ono što je čudno je da je papa izrazio svoje lično mišljenje. U Fatimi je gospa zvala decu da do kraja godine u određeno vreme dođu na određeno mesto. Zašto se to ne bi moglo događati i 40 hiljada i nešto puta?"

"Što se mene tiče kao turističkog radnika, čoveka koji organizuje i prima hodočasnike u Međugorje, tu se neće ništa bitno promeniti jer i do sada su bile skepse prema međugorskim ukazanjima. Skepse su bile i ostale, onaj ko vjeruje verovaće i dalje, ko ne veruje neće ni dalje", kaže Ljubić.

(index.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DA LI SU U PEKINGU STVARNO SVIRALI U ČAST SRBA: Čija je pesma TAMO DALEKO u originalu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track