OVAKO KOLINDA PRAVDA SVOJE POGLEDE KA TRAMPU: Tu priliku nisam mogla da propustim!
Foto: EPA, Foto: EPA

PROGOVORILA

OVAKO KOLINDA PRAVDA SVOJE POGLEDE KA TRAMPU: Tu priliku nisam mogla da propustim!

Hrvatska -

Predsednika Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović nedavno je bila na NATO samitu u Briselu, gde je prilično zapaženo prošao njen susret sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, tokom koga se ona na sve načine trudila da privuče njegovu pažnju.

Ona je komentarišući taj događaj, rekla da je to njen zadatak.

"Moj zadatak kao predsednice Republike Hrvatske je da predstavljam državu u zemlji i inostranstvu. Odlaskom na NATO samit ili na bilo koji sastanak na vrhu zastupam i branim državne interese. Uvek mi je cilj da obavim i što više sastanaka ‘na marginama’. Svi znamo kako se tako mogu uputiti ključne poruke i obaviti ključni razgovori", rekla je Kolinda.

Hrvatska predednica je dodala da nikada neće da propusti priliku da se izbori za razgovor sa ključnim svetskim državnicima.

"Da, izborila sam se za razgovor s predsednikom Sjedinjenih Američkih Država, razgovarala sam i s kanadskim premijerom Trudoom, novoizabranim predsednikom Francuske Makronom, nemačkom kancelarkom Merkel, turskim predsednikom Erdoganom, razgovarala sam. To je asertivna i proaktivna spoljna politika kakvu očekujem od celokupne hrvatske diplomatije," rekkla je Kolinda.

(Kurir.rs/ Telegram.hr)

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

TRAMP BRUTALNO IZGURAO CRNOGORSKOG PREMIJERA: Američki predsednik zavodio red u Briselu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track