KOLINDA ODLOŽILA TERAPIJU: Predsednica Hrvatske će ipak prisustvovati Vučićevoj inauguraciji
Foto: Beta/Damir Sencar

problemi sa kičmom

KOLINDA ODLOŽILA TERAPIJU: Predsednica Hrvatske će ipak prisustvovati Vučićevoj inauguraciji

Hrvatska -

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović ipak će prisustvovati inauguraciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića 23. juna, a tom prilikom biće održan i kraći susret dvoje predsednika, potvrđeno je danas iz kabineta hrvatske predsednice, prenosi Hina.

Predsednica Grabar-Kitarović izjavila je nedavno u razgovoru za riječki Novi list da u Vučiću "napokon" ima pravog sagovornika za iskrene i otvorene razgovore.

"Sada smo predsednik Vučić i ja kolege i napokon imam pravog sagovornika za iskrene i otvorene razgovore. Ne trebamo glumiti prijateljstvo, nego rešavati otvorena pitanja i graditi odnose korak po korak", kazala je ona.

Kako se navodi, iz kabineta je najavljeno da će Grabar Kitarović posle 25. juna dve nedelje ići na fizikalnu terapiju zbog bolova u kičmi, ali da zbog toga neće morati da ide na operaciju.

Televizija N1 emitovala je danas iz centra u Zagrebu i u Beogradu unekoliko različite informacije o prisustvu predsednice Hrvatske inaugiraciji predsednika Srbije.

Naime, na portalu N1 televizije sa sedištem u Zagrebu objavljeno je da ona dolazi, a portal N1 iz Beograda objavio je dvadesetak minuta ranije - da je njen dolazak neizvestan, zbog zdravstvenih problema.

Hrvatski portal N1 objavio je, naime, u 11,25 sati da će hrvatska predsednica u petak otputovati u Beograd na inauguraciju novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Navodi se i da će ona tom prilikom održati i kratki, bilateralni sastanak sa srpskim predsednikom.

"Predsednica na inauguraciju ide u kontekstu boljih odnosa sa Srbijom, nakon što je pre gotovo godinu dana s Aleksandrom Vučićem potpisala Subotičku deklaraciju, koja definira otvorene probleme i na koji ih način rešavati", navodi se.

Međutim, portal srpske N1, pozivajući se na informacije dobijene iz Kabineta hrvatske predsednice dvadesetak minuta ranije objavio je da Grabar Kitarović zbog višemesečnih bolova u vratnom delu kičme, mora na intenzivnu fizikalnu terapiju, pa je i njen dolazak u Beograd na inauguraciju Vučića neizvestan.

Navodi se i da se bol koji trpi Kitarović širi duž desne ruke, te da od ranije ima problema i u donjem delu kičme.

"Lekarski tim je doneo zaključak da nema razloga za neurohirurško lečenje. Dve nedelje će ići na intenzivnu fizikalnu terapiju. Ako bude trebalo radiće se i farmakoterpaija s ciljem smanjenja bolova. Lekari od predsednice traže i poštedu odnosno što manje sedenja i što manje vožnje u automobilu", navodi se.

Dodaje se i da hrvatska predsednica sa terapijom počinje u ponedeljak.

Iza toga, i "hrvatski" N1 je na portal stavio da GrabarKitarović ima tegobe, ali ne i - da ne dolazi u Beograd.

Foto: Beta Damir Senčar

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Koliko su para građani Srbije dali za Vučićevu kampanju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track