(VIDEO) ŠOKANTAN OBRT U ZLOČINU KOJI JE ZGRANUO HRVATSKU: Malu Saru (14) ubila sestra od ujaka!
Foto: Printscreen YouTube/KAportal Karlovac

POLICIJA SIGURNA

(VIDEO) ŠOKANTAN OBRT U ZLOČINU KOJI JE ZGRANUO HRVATSKU: Malu Saru (14) ubila sestra od ujaka!

Hrvatska -

Zadarsku tinejdžerku Saru Čirjak (14), koja je izdahnula u kolima Hitne pomoći od mnoštva ubodnih rana po telu, ubila je sestra od ujaka Ivana Čude (27), zaključila je policija.

Zločin se dogodio na porodičnom imanju "Mala Mila" u velebitskoj vrleti Žuljine, a Čude je u pritvoru zbog osnovane sumnje da je počinila krivično delo teškog ubistva i danas će biti ispitana u karlovačkom Županijskom državnom pravobranilaštvu.

foto: Printscreen YouTube

Gračac: Ovde se zločin dogodio

Osam Sarinih rođaka je saslušano u sredu u policiji u Gospiću, a svi iskazi upućuju na Ivanu. Inspektore još samo muči da li je devojčicu ubila sama ili je imala saučesnike. Ivana je posle zločina nestala s imanja da bi se u rodnom Zatonu Obrovačkom pojavila 24 sata kasnije, čime je odmah privukla sumnju na sebe.

U prvu verziju, koju su žrtvini rođaci ispričali medicinskom osoblju i policiji - da je devojčica pala s kreveta na nož - nije poverovao niko. Sara je imala "porezotine, a možda i ubode" po celom grudnom košu. Lekari kažu da je

reč o ubodima oštrim hladnim oružjem, verovatno nožem, ali još se čeka da svoje mišljenje kažu veštaci sudske medicine.

Mala Sara je s porodicom živela u Zadru, a letnji raspust provodila je u "Maloj Mili" s familijom, kao uostalom i njen ujak Bogdan i njegova porodica, između ostalih i starija ćerka Ivana. Oni žive u Zatonu Obrovačkom, a Bogdanovi lički prijatelji kažu da je izuzetno dobar i vredan čovek.

"Znate kako je u ovim našim krajevima, kad si pravoslavac, ljudi te drukčije gledaju, ali Bogdana su uvek svi cenili. Rado se družio s ljudima, spuštao bi se s Velebita i skupljao seno za životinje u Svetom Roku i nikada nije bio problematičan", kažu meštani.

"S Ivanom je bilo problema. Nije joj išlo na fakultetu, a porodica ju je terala da nastavi. U svemu tome navodno je psihički obolela i ipak se vratila kući", kažu poznanici porodice. Istraga tek treba da utvrdi da li je to uticalo na Sarino ubistvo.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Foto: Printscreen YouTube/KAportal Karlovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track