UBICA ČUVA KRVAVU TAJNU: Ivana neće da kaže zašto je ubila mlađu sestru Saru (14)
Foto: Printscreen YouTube/KAportal Karlovac

UBISTVO KOJE JE ZGROZILO HRVATSKU

UBICA ČUVA KRVAVU TAJNU: Ivana neće da kaže zašto je ubila mlađu sestru Saru (14)

Hrvatska -

Ivana Čude (27) neće da kaže zašto je u utorak, 20. juna, ubila mlađu sestru od ujaka Saru Čirjak (14) na porodičnom imanju "Mala Mila" u velebitskoj vrleti Žuljine.

Mala Sara je, kao i svakog letnjeg raspusta, i ove godine došla iz Zadra, gde je živela s roditeljima, na imanje svoje četvorice ujaka, gde su bili još i baka, jedna ujna i Ivana i Dijana, ćerke ujaka Bogdana Čudea. Zločin se dogodio dok su se ukućani u dvorištu spremali na poljske radove. Budući dete, Sara je ostala u krevetu u sobi u potkrovlju, a Ivana se negde izgubila.

Fotografije možete da pogledate ovde:

Nije jasno da li je izbodena devojčica uspela da se dovuče do odraslih ili je neko ušao u sobu i zatekao je u ropcu, tek živela je još samo sat i po: 50 minuta trebalo je da stignu do bolnice u Gospiću, gde su lekari 40 minuta pokušavali da je reanimiraju, ali mogli su samo da proglase smrt.

Istražioci su sigurni da je Ivana ušla u tu sobu u potkrovlju s namerom da ubije malu Saru. Ne zna se zašto, niti čime, ali s dva uboda oštrim predmetom u grudi uništila je detetov život. U sredu predveče je uhapšena.

Ubici je dodeljen advokat po službenoj dužnosti, Karlovčanka Vlasta Jurašin, koja je potvrdila da je sudija istrage Ivan Perković odredio Ivani 30 dana istražnog zatvora i da se branila ćutanjem, kao i da će najverovatnije biti psihijatrijskog veštačenja.

Sudija Perković kaže da je mala Sara ubijena dok je ležala na krevetu, a na novinarsko pitanje da li je ubijena u snu kaže da je to zasad nemoguće reći.

"Nije se izjašnjavala o krivici, mogla je da kaže da nema osnova za sumnju, ali nije se izjašnjavala. Međutim, rekla je da nema razloga za određivanje istražnog zatvora, što sud nije prihvatio", rekao je sudija novinarima.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Foto: Printscreen YouTube/KAportal Karlovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track