Najnovije vesti

NAŠAO LJUDSKU LOBANJU KRAJ JADRANA: Šetao obalom, a onda se zgranuo kad je pogledao ka zemlji!
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

NE ZNA SE OD KADA JE

NAŠAO LJUDSKU LOBANJU KRAJ JADRANA: Šetao obalom, a onda se zgranuo kad je pogledao ka zemlji!

Hrvatska

Ljudska lobanja iz zasad neutvrđenog vremena pronađena je u subotu u šumi na obali mora u uvali Batalaža na ostvu Ugljan u Hrvatskoj.

Na šokantno otkriće ljudskih ostataka naišao je meštanin Aleksandre David Mekelenić dok je bio u svojoj uobičajenoj jutarnjoj šetnji.

"Bilo je oko 11.30 sati kada sam se šetao uz more. Tuda svakodnevno prolazim, ali sad sam na zemlji ugledao nešto čudno. Kada sam se sagao i približio, shvatio sam da je reč o - ljudskoj lobanji. Virila je tek nekoliko centimetara iz zemlje. Nisam ništa dirao i odmah sam pozvao policiju" ispričao je.

Zasad se tek pretpostavlja da je reč o lobanji iz starijih vremena, odnosno da nije reč o nedavnom događaju povezanom s kriminalom, a mesto pronalaska ograđeno je policijskom trakom.

"Policajci su u koordinaciji s Županijskim državnim tužilaštvom u Zadru (ŽDO) obavili uviđaj na licu mesta i nastavljaju rad vezano uz taj predmet. To je sve što možemo zasad reći", kazala je Nikolina Bačić, portparolka zadarske policije.

Mekelenić kaže da je lobanja izgledala dosta staro.

"Bila je negde dva ili tri metra udaljena od mora. Koliko sam uspeo da vidim, nije reč samo o lobanji, već se tu nalaze i ostali delovi kostura", dodao je Mekelenić.

(Kurir.rs/ Slobodna Dalmacija)

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...