(VIDEO) SPLITSKI VATROGASCI OČAJNI: Vatra je nezaustavljiva, ovo je katastrofa neviđenih razmera!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen YT

GORI HRVATSKO PRIMORJE

(VIDEO) SPLITSKI VATROGASCI OČAJNI: Vatra je nezaustavljiva, ovo je katastrofa neviđenih razmera!

Hrvatska -

Požari i dalje haraju hrvatskom obalom, aktivno ih je sedam i munjevito se šire na području između Splita i Omiša. Ima izgorelih kuća i pobvređenih vatrogasaca. Nadljudskim naporima, vatrogasci ali i meštani s vatrom se bore od jutra, a gašenje otežava snažan vetar. U mestu Srinjine požar je zahvatio i jednu kuću i nekoliko radnih mašina. Kanaderi nisu od velike pomoći.

Zbog požara koji je nakon ponoći buknuo u mestu Tugare kod Omiša i proširio se na Srinjine prema Splitu, za saobraćaj je zatvoren put Srinjine-Sitno Donje.

Splitski vatrogasci su dojavu o požaru dobili 42 minuta nakon ponoći.

U gašenju požara učestvuju sva dobrovoljna vatrogasna društva s područja Splita, Solina, Kaštela, Trogira i Omiša s 32 vozila i 109 vatrogasaca.

"Od jutros smo na terenu. Žar me je pogodio u oko dok smo gasili požar. Ostaćemo na terenu koliko god možemo. Bilo me je strah, ali pokušavamo sve. Nikad se nismo susreli s nečim ovakvim", rekao je povređeni vatrogasac Toni Jeličić iz Solina.

Strahuju i stanovnici mesta Sitnjo Gornje.

"U Sitno Gornje kuće gore, branili smo crkvu. Ovo je katastrofa neviđenih razmera. Linija vatre je duga skoro od Omiša do Splita, ovo je nemoguće braniti. Dajemo sve od sebe. Ne možemo da se borimo s ovako velikom burom. Ova vatra je nezaustavljiva. Bojim se. Prva kuća je na 100 metara, vatra nas je opkolila. Ako se popodne vrati maestral, ne znam šta će se dogoditi", rekao je Pavle Gruica, meštanin iz Sitnog Gornjeg.

(Kurir.rs/ Tanjug/24sata.hr)

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Gori Crna Gora!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track