PRVA ŽRTVA POŽARA U HRVATSKOJ VLADI: Ministar odbrane podneo ostavku! Kolinda u šoku, to nije tražila!
Foto: Fonet AP 12.7.2017

krivica

PRVA ŽRTVA POŽARA U HRVATSKOJ VLADI: Ministar odbrane podneo ostavku! Kolinda u šoku, to nije tražila!

Hrvatska -

Ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je danas za Jutarnji list da podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju.

Njegova odluka usledila je posle kritika predsednice države Kolinde Grabar-Kitarović koja je danas u Salcburgu rekla da misli da je vojska ranije trebalo da bude upućena na požarom ugrožena područja između Splita i Omiša.

Krstičević je za Jutarnji list rekao da je podneo neopozivu ostavku, iako je nešto ranije kazao da nudi mandat na raspolaganje ako se pokaže da vojne snage nisu na vreme i kvalitetno reagovale na požar.

Za razliku od predsednice, premijer Andrej Plenković, koji je danas obišao područje Splita, rekao je da je sve funkcionisao kako treba.

Predsednica Hrvatske je iznenađena vešću o ostavci Krstičevića i ocenila da on ne snosi odgovornost za to što vojska nije bila ranije poslata na požarom ugrožena područja oko Splita.

"Jako sam iznenađena da je ministar Krstičević ponudio ostavku, ona je apsolutno neprihvatljiva. On je odličan ministar i jako dobro radi svoj posao, te ne snosi odgovornost za to što se dogodilo", rekla je predsednica za "Jutarnji list" pošto je objavljeno da je Krstičević zbog njene kritike podneo neopozivu ostavku.

Kurir.rs/Beta

Foto: Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 21 EPIZODA: Pogledajte kakvim naoružanjem raspolažu Hrvatska i Slovenija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja