(VIDEO) HRVATI U TOTALNOJ PARANOJI: Tuđmanov general tvrdi da su Dalmaciju zapalili Jugosloveni koji mrze Hrvate!
Foto: Prinstcreen

Krenule teorije zavere

(VIDEO) HRVATI U TOTALNOJ PARANOJI: Tuđmanov general tvrdi da su Dalmaciju zapalili Jugosloveni koji mrze Hrvate!

Hrvatska -

Mnogobrojni građani Hrvatske smatraju da su požara koji su zahvatili Hrvatsku podmetnuti, iako istraga tektreba da utvrdi uzroke.

Najdalje u svojim optužbama je otišao general u penziji Davor Domazet Lošo, koji je smatrada su za njih odgovorni „Jugosloveni, koji mrze Hrvatsku i Hrvate“.

Građani veruju da su požari podmetnuti jer je vatra u razmaku od nekoliko sati planula na dvadesetak mesta. Iz vatrogasnih službi, međutim, napominju da jedino istragom može da se utvrdi kako je tačno došlo do požara i da se ljudi ne bave spekulacijama.

Penzionisani hrvatski general za požare koji haraju Hrvatskom, i Crnom Gorom krivi Jugoslovene. On smatra da „Jugosloveni i oni koji ne vole Hrvatsku“, podmeću požare i vode „asimetričan rat“ protiv Hrvatske i Hrvata.

On kaže da „Boku kotorsku zovu ’nevistom Jadrana‘, u kojoj žive Hrvati“, te da su pogođeni i „Hercegovina u kojoj su, takođe, Hrvati, kao i Dalmacija“, prenose hrvatski portali.

„Ti požari su podmetnuti. Mogu oni da pričaju šta hoće, ali tu nema sumnje“, tvrdi Lošo, hrvatski ratni general iz devedesetih godina prošlog veka.

On smatra da su požari „u interesu dušmana Hrvatske — „Jugoslovena. Oni koji se ne mire sa samostalnom državom Hrvatskom odbranjenom u domovinskom ratu — njima je u interesu da Hrvatska gori, jer su požari jedan od oblika asimetričnog rata“, navodi Lošo, a prenosi RTRS.

Splitska „Slobodna Dalmacija“ piše da iako više izvora požara budi sumnju u ljudski faktor, postoji i čitav niz prirodnih fenomena koji su mogli da izazovu ovako katastrofalne požare.

Jedno od njih ponudio je jutros vatrogasni zapovednik Dražen Glavina koji je, kako je rekao, svojim očima video kako vatra i bukvalno može da „preskoči s jednog mesta na drugo".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ekskluzivno: Kurir TV sa radnicima Goše! "Idemo do kraja"!

Kurir.rs/RTRS

Foto printscreen undex.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track