JEZIVO! POŽAR NAPRAVIO HAOS OKO MRTVOG NEMAČKOG VOJNIKA: Kada je vatra stigla do groba, Hrvati nisu znali šta ih je snašlo
Foto: Reuters 17.7.2017

bizarno

JEZIVO! POŽAR NAPRAVIO HAOS OKO MRTVOG NEMAČKOG VOJNIKA: Kada je vatra stigla do groba, Hrvati nisu znali šta ih je snašlo

Hrvatska -

Meštani hrvatskog sela Sitno koje se nalazi u zaleđu Splita imali su sreće. Požar koji je danima harao ovim područjem nije zahvatio njihovo selo.

Ali tu nije bilo lako jer su i oni borili protiv vatrene stihije. U jeku borbe kod crkve Svetog jakova desio se i neobičan događaj.

Kako kaže Pave Šuica uvek se govorilo da je u jednom grobu kod crkve bio pod zemljom sahranjen jedan Nemac, stradao u Drugom svetskom ratu. On je zaboravljen, i ne zna se da li je ikad iskopan i odnesen ili nije, ali kad ga je liznula vatra, grob je – progovorio! "Vatra je prošla preko groba, a iznutra je počelo da puca, kao da neko rafalima tuče! Više od sto metaka je bilo ispaljeno... Ko će ga znati, možda je bio sahranjen sa municijom. A jesi video ti šta je nemački vojnik - i posle sedamdeset godina puca!

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li će Tužilaštvo istražiti Vučićevu ulogu u paljenju američke ambasade?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track