BAKA NAPUŠTENE BEBE OGORČENA: Nek idu u zatvor i sin i snaja, udavila bih je!
Foto: Zagrebačka Policijska uprava

PRIČA KOJA JE DIGLA REGION NA NOGE

BAKA NAPUŠTENE BEBE OGORČENA: Nek idu u zatvor i sin i snaja, udavila bih je!

Hrvatska -

"Kad sam čula šta je uradila, htela sa sam da je udavim", kazala je baka male Katarine, sedmomesečne bebe koja je pronađena u kolicima pored crkve u zagrebačkom kvartu Sesvetama.

Ona je i prepoznala je svoju unučicu na fotografiji koju je objavila policija i javila im se. Kaže da ne opravdava ni svog sina (35), protiv kog je podneta krivična prijava zbog povrede prava deteta, ali glavnu krivicu ipak baca na snaju (22), protiv koje je podneta krivična prijava ne samo zbog povrede prava deteta, nego i zbog napuštanja deteta. Žao joj je jedino što su socijalni radnici odveli i bebinog brata (3).

"Rekli su da dete ne može da bude s nama jer nema svoju sobu. Uostalom, suprugova penzija je mala, a s nama živi i naš najstariji sin, koji je invalid", objašnjava ona i dodaje da je dečak bez otpora otišao sa socijalnim radnicima, koji su ga smestili u isti dom gde i bebu Katarinu.

foto: Zagrebačka Policijska uprava

Beba Katarina u sigurnim rukama policajca

Kobnog četvrtka snaja im je rekla da ide kod zubara, a kad se nije vratila na vreme, nisu se zabrinuli jer su mislili da je s malom otišla kod sestre.

"Nije joj bio prvi put da tako negde ode, sama ili sa decom, i da je nema po nekoliko dana. Znala je da se noću, dok deca spavaju, iskrade i ode negde. Tako je bilo dok je sin radio po terenu. Ona nikad nigde nije radila", priča baka dodajući da je snaja dobijala i socijalnu pomoć.

foto: Zagrebačka Policijska uprava

Majka je ostavila malu Katarinu na ulici u ovim kolicima

Baka priznaje da njen sin pije i da su ga više puta nagovarali da ide na lečenje, ali i za to krivi snaju. Navodno je počeo da pije kad se "spetljao" sa njom pre sedam godina, dok je još bila maloletna. Venčali su se kad je napunila 18 godina i to u tajnosti, njima nisu ni rekli.

"Nikad nismo upoznali nikoga od snajine porodice, ni njenu majku, koja je pre nekoliko godina preminula, ni njenu sestru. Njih dve su od malih nogu bile prepuštene ulici, niko za njih nije brinuo, zato nije završila ni osnovnu školu", raspalila je po snaji i dodala da nikad i nije mnogo marila za decu, ali uvek bi ih sredila kad bi negde išli. Tako je bilo i prošlog četvrtka.

Beba Katarina se nikad nije odvajala od majke i jako je vezana za nju. Baka priznaje da teško žive, ali da to nije razlog da neko samo ostavi dete.

"Pa i ja imam sina u kolicima i nikad mi nije palo napamet da ga odguram do neke crkve i tamo ostavim da se drugi brinu o njemu. Neka idu u zatvor, svako mora da odgovara za svoje postupke", kaže baka i dodaje da će pokušati da srede sobu za decu da bi ih uzeli. Porodica živi u skromnoj katnici na širem zagrebačkom području, a kuća još nema ni fasadu.

Inače, protiv roditelja je nadležnom sudiji podnesen predlog za određivanje istražnog pritvora zbog opasnosti od uticaja na svedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela što je sudija prihvatio.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Foto: Zagrebačka Policijska uprava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track