(VIDEO) AFRIKA JE NJEGOV BIT: Omiljeni hrvatski profesor u novu školsku godinu ulazi bez posla
Foto: Facebook

Učenici ga obožavaju

(VIDEO) AFRIKA JE NJEGOV BIT: Omiljeni hrvatski profesor u novu školsku godinu ulazi bez posla

Hrvatska -

Mladi profesor geografije Dejan Nemčić kog je Hrvatska proglasila svojim ponosom i koji deci Afrike preko udruženja "Možemo zajedno", između ostalog, prikuplja školski pribor i geografske karte i donacije za lekove - ima novi cilj.

"Sutra putujem u Afriku, prošle godine sam bio prvi put, a ove se vraćam na mesec dana i radujem se što ćemo sagraditi školu, što smo započeli i prošle godine", kazao je.

"Ove godine nosim školski pribor koji su skupljala deca hrvatskih škola. Imamo donacije za lekove protiv malarije, jedne od najsmrtonosnijih bolesti u Africi i time ćemo spasiti mnoge živote. A mene posebno raduje što donosimo hiljade geografskih karata koje su pravila deca u hrvatskim školama. To znači da će deca u Africi učiti geografiju po kartama koja su kreirala hrvatska deca. To je pobeda našeg obrazovanja", objašnjava mladi profesor.

Otkrio je i da u novu školsku godinu ulazi - nezaposlen: "Do sada sam bio u osnovoj školi braće Radić Botinec, ali od sledeće godine ne znam gde ću biti i koja je moja sudbina, jer mi je istekao ugovor. Nadam se da će se u budućnosti ovakvi problemi rešavati. Mnogo dajem za hrvatsko obrazovanje i ono u Africi pa se nadam da će se neka mogućnost otvoriti".

(Kurir.rs/index.hr)

(Foto: Facebook printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track