TRAGIČAN POVRATAK S MORA: Dečak (6) iz BiH poginuo u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj
Foto: Avaz.ba, Foto: Avaz.ba

STRAVIČAN SUDAR

TRAGIČAN POVRATAK S MORA: Dečak (6) iz BiH poginuo u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj

Hrvatska -

Teška tragedija zadesila je danas porodicu iz BiH kada su u ponedeljak rano ujutru oko pet sati doživeli saobraćajnu nesreću u Hrvatskoj u kojoj je život izgubio šestogodišnji dečak.

Automobil austrijskih tablica vozio je 55-godišnjak, koji ima slovenačko državljanstvo, ali se zapravo radi o porodici iz Bosne i Hercegovine. Porodica živi i radi u Austriji. Tako su u automobilu uz 55-godišnjaka bili njegova supruga (54), ćerka (26), i šestogodišnji unuk.

Vozeći u smeru Zagreba, 55-godišnji vozač je izgubio kontrolu nad vozilom.

Indicije ukazuju na to da bi uzrok nesreće mogao biti umor. Vozač nije bio pod uticajem alkohola, a iza njega je očigledno bila višesatna vožnja.

Njegova supruga (54) u trenutku udara u zaštitnu ogradu teško je povređena. Ćerka, kao i vozač, prošli su s lakšim povredama, dok je šestogodišnji dečak bitku za život izgubio u bolnici u Zadru.

Veštačenje, koje će biti sprovedeno tokom sudskog postupka, će rasvetliti sve detalje ove tragedije, od brzine vožnje do uslova u automobilu.

Do sudskog postupka trebalo bi doći na osnovu krivične prijave koju je protiv 55-godišnjaka u ponedeljak podigla zadarska policija, zbog krivičnog dela izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posledicom.

(Kurir.rs/ Slobodna Dalmacija)

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja