ISTAKNUTI ČLAN HDZ-A POZIVA NA STRELJANJE AKTIVISTA ZA LJUDSKA PRAVA: Pozvali na izvinjenje zbog Oluje, on ih najstrašnije izvređao
Foto: Youtube/Printscreen

SRAMOTNI KOMENTARI NA FEJSBUKU

ISTAKNUTI ČLAN HDZ-A POZIVA NA STRELJANJE AKTIVISTA ZA LJUDSKA PRAVA: Pozvali na izvinjenje zbog Oluje, on ih najstrašnije izvređao

Hrvatska -

Član splitskog HDZ-a i bivši gradski odbornik Hrvoje Marušić je na Fejsbuk strani Inicijative mladih za ljudska prava iz Zagreba, u delu koji se odnosi na njihovu kampanju #ISPRIKA (izvinjenje) u vezi s "Olujom", pozvao na streljanje aktivista za ljudska prava, a splitska policija objavila je da sprovodi istragu.

U policiji nisu želeli da otkriju identitet osobe nad kojom se sprovodi istraga započeta na zahtev Inicijative, koja je postupak protiv Marušića zatražila i hrvatskom Državnom tužilaštvu.

"Mogu samo da vam kratko kažem da smo informaciju o tom događaju dobili danas i u skladu s tim sprovodimo kriminalističku istragu", rekla je Antonela Lolić iz splitske policije.

Sporni komentari su upućeni na sadržaje koje Inicijativa mladih za ljudska prava objavljuje u sklopu kampanje #ISPRIKA kojom, uz podršku više od 500 građana, traži od hrvatske vlade da uputi izvinjenje svim žrtvama i porodicama žrtava ratnih zločina i kršenja ljudskih prava, koji su se počinjeni za vreme i neposredno nakon vojno-policijske operacije 'Oluja'".

Kako je saopštila Inicijativa, "Hrvoje Marušić je putem svojeg Fejsbuk profila napisao komentare 'Stoko jugokomunistička, treba vam suditi i streljati vas!'' i 'Stoko jugokomunistička, nakon pet godina rata i agresije na RH (Republiku Hrvatsku) vi pišete ovakve gadosti... Da smo demokratska država sudili bi vam za veleizdaju i streljali bi vas. A verojatno i hoće uskoro!'". Inicijativa je izrazila zabrinutost za stanje ljudskih prava i slobodu govora u Hrvatskoj i zahteva hitnu reakciju premijera Andreja Plenkovića i predsednice Kolinde Grabar Kitarović koji bi morali da stanu u odbranu slobode govora bez straha od nasilja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: OTKRIVAMO! Najnovije metode BIA za zaplašivanje političkih neistomišljenika!

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track