HRVATI OLUJU SLAVE JUGOSLOVENSKIM ZASTAVAMA: Veliki peh gradonačelnika Bandića!
Foto: Beta

neočekivano

HRVATI OLUJU SLAVE JUGOSLOVENSKIM ZASTAVAMA: Veliki peh gradonačelnika Bandića!

Hrvatska -

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji će, kako kaže, zbog domoljublja kupiti 30.000 hrvatskih zastava za 700.000 evra, izgleda ne zna kako se postavlja hrvatska zastava.

Naime, na Domovinskom mostu u Zagrebu jedna od zastava koje je Bandić već kupio novcem poreznih obveznika sašivena je naopako. Počinje plavom, a završava crvenom bojom kao nekadašnja zastava bivše SFRJ. Ovakav gaf niko od nadležnih nije primetio, kao ni oni koji su zastave postavljali i koji ih održavaju, pišu 24sata.

Pa čak ni gradonačelnik Bandić. Isticanje pogrešno sašivene zastave kažnjivo je i po hrvatskom zakonu. U grbu i na zastavi Hrvatske ne može se ništa menjati. Nadalje, zabranjeno je javno isticati dotrajale, neuredne, pocepane ili na drugi način oštećene grbove ili zastave Hrvatske.

To su odredbe Zakona o grbu, zastavi i himni koji propisuje i novčanu kaznu za nepoštovanje tih odredbi. Iako je ova zastava kao takva zabranjena, a njeno isticanje prema Zakonu kažnjivo, ne znamo hoće li Grad Zagreb biti kažnjen.

Grad Zagreb nije odgovorio na upit kako se ovo dogodilo, tko je zastave radio i od koga su ih nabavili. "Uz izvinjenje građanima, zahvaljujemo na vašoj dojavi i obaveštavamo vas kako je Gradsko stambeno komunalno zastavu (fabrička greška) već zamenilo", odgovorili su za 24sata

Kurir.rs/N1

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

U Srbiji parastos, u Hrvatskoj slavlje! Rane od operacije Oluja i dalje bole

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track