NEMA PRIVOĐENJA ZA USTAŠKI POZDRAV U SLUNJU: Masa pred Tompsonov koncert skandirala Za dom spremni!
Foto: Tviter/socilali_st

pokazali se

NEMA PRIVOĐENJA ZA USTAŠKI POZDRAV U SLUNJU: Masa pred Tompsonov koncert skandirala Za dom spremni!

Hrvatska -

U Slunju se uoči koncerta Marka Perkovića Tompsona okupilo oko 10 hiljada ljudi, kako primećuju hrvatski mediji, daleko više nego na zvaničnoj proslavi Dana pobede u Kninu, a ni ovoga puta nije moglo da prođe bez ustaških parola i pozdrava.

Pre koncerta govore su održali ministar branitelja Tomo Medved i gradonačelnik Slunja Jure Katić.

Kako navodi portal Indeks, Medved je okupljene pozvao na dostojanstveno slavlje, a prvi ga je ozbiljno narušio gradonačelnik Katić, koji je u svom govoru tvrdio da "Samostalna Republika Hrvatska nije stvorena na nekom antifašizmu".

Da je pročitao hrvatski Ustav mogao je da uoči da se u njegovim izvornim osnovama poziva na odluke Zemaljskog antifašistickog veća iz 1943. godine, navodi portal.

Dok su Medved i Katić držali svoje govore iz publike se čulo glasno skandiranje ustaškog pozdrava "Za dom spremni" i pevanje Juri i Bobanu (komandantrima zloglasne ustaške crne legije).

U grad su već u popodnevnim satima došle na hiljade Tompsonovih obožavalaca, od kojih su neki u vojnim uniformama, neki ogrnuti hrvatskim zastavama, a neki nisu mogli da se uzdrže od nošenja majica i zastava s ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

Za razliku od Knina gde je policija privodila osobe koje su skandirale ustaški pozdrav, u Slunju policija još uvek nije nikog privela, navodi portal.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track